Belediye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, düzenleyeceği programla engellileri unutmadığını bir kez daha gösterecek. Program için belediye tüm hazırlıklarını tamamladı.

Buna göre, 1 Aralık 2014 günü Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden (Erzincan, Samsun İstanbul, Burdur, Ankara ve Gaziantep) 2 engelli ve 1 refakatçi katılacak. Denizli’deki engelli kuruluşları ise diğer illerden gelen engelli vatandaşlara ev sahipliği yapacak. Pamukkale Belediyesi, 3 gün boyunca söz konusu misafirleri ağırlayacak. 2 Aralık 2014 günü engellilere, belediyenin ev sahipliğinde Pamukkale ve Laodikya gibi tarihi ve turistlik yerler gezdirilecek. Gezi, engellilerin uzun süre unutamayacakları anıları arasında yer alacak.

-YÖRESEL YEMEKLER YARIŞMASI-

3 Aralık 2014 Engelliler Günü’nde, hazırlanan program kapsamında engelliler için yemek yarışması yer alıyor. Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 14 engelli, program kapsamında yöresel yemekleri hazırlayıp jüri üyelerinin beğenisine sunacak. Bu arada yemek yarışmasında, 6’sı engelli olmak üzere 8 jüri üyesi yer alıyor.

Hasan Güngör Kapalıspor Salonu’ndaki engelliler günü programını Pamukkale Belediyesi çalışanlarından İrfan Atasoy ile oradaki katılımcılar arasından belirlenecek bir engelli vatandaş sunacak. Kapalı Spor Salonu, gelin olacak kız gibi süslenerek o gün engellilere hizmet verecek. Yemek yarışmasında, engellilere yöresel yemeklerin yapımı için yaklaşık 50 dakika süre verilecek.

-ENGELLİLERDEN GÖRSEL ŞOV-

Programda, bir yandan yemekler hazırlanırken diğer yandan da çeşitli görsel şovlar, izleyicilere sunulacak. 

Özel bir TV kanalında yayınlanan Yetenek-Sizsiniz programında başarı kaydeden Sessiz Dans Grubu, gösterileriyle engellileri büyüleyecek. Yine engellilerden oluşan Halk Oyunları Grubu, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait folklor gösterisiyle gönüllerde taht kuracak. İşitme engellilerden oluşan engellilerin söyleyeceği şarkılar ise çeviri yapılarak katılımcılara sunulup engellilere karşı empati kurulması sağlanacak. Ünlü engelli balet Mehmet Sefa Öztürk de sunacağı dansıyla herkesi kendisine hayran bırakacak.

Yerel sanatçılar, birbirinden güzel eserleriyle güne ayrı bir renk katacak. Bu arada, Fox TV Haber Sunucusu Gülbin Tosun ise onur konuğu olarak Engelliler Günü’nde bulunacak.

Gösterilerin finalinde ise Denizli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı var. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, gösterileriyle ne kadar yetenekli olduklarını herkese gösterecek.

-DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL-

Bu arada yöresel yemek yarışmasına katılanlar da, yemeklerini hazırlayıp jürinin beğenisine sunacak. Jürinin değerlendirmesi sonucu 1, 2 ve 3. olup dereceye girenleri çeşitli sürprizler beliyor.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yarışmada dereceye girenlere hediyelerini bizzat kendisi sunacak.

Günün sonunda ise ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye verilecek. Başkan Gürlesin, doktor kontrolüyle tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanlara, tekerlekli sandalye hediye ederek yaşamlarını kolaylaştıracak.  

Pamukkale Belediyesi’nin hazırlayıp sunacağı program bunlarla da sınırlı değil. Başkan Gürlesin, misafir engellileri hem makamında ağırlayacak hem de akşam yemeği vererek engellilerle bir araya gelecek.

 

 

Editör: TE Bilişim