Pamukkale Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısının 2. birleşiminde formaliteden hazırlanan 5 Yıllık İmar Programı, formaliteden tartışmalar sonrası oy birliği ile kabul edildi. 

PAMUKKALEHABER

Pamukkale Belediye Meclisi, şubat ayı toplantılarının 2.birleşimini gerçekleştirdi.   Toplantıda, İmar Komisyonunca hazırlanan Pamukkale Belediyesinin Birinci 5 Yıllık İmar Programı görüşüldü.  
5 Yıllık İmar Programının,   Pamukkale Belediyesi’nin 5 Yıllık İmar Programının 3194 sayılı İmar Kanununun 10.maddesi gereği hazırlanması ve 2014 yerel seçimlerin ardından göreve gelen Belediye Meclis üyelerince onanması gerekirken, 2 yıl sonra gündeme gelmesi Meclis’te tartışma konusu oldu. 

FORMALİTEDEN TARTIŞMA
Belediye’nin 5 Yıllık İmar Programı hakkında bilgi veren Pamukkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Hekim’in programda yer alan imar çalışmaları ve ayrılan ödeneklerin Stratejik Plan, Bütçe ve Performans Raporlarında yer aldığını, İmar Programı’nın hazırlanmasının formaliteden hazırlandığını ileri sürmesi mecliste tartışma konusu oldu. 

GÖREVDE OLMADIĞIM DÖNEMİ EVET DİYEMEM
MHP’li Meclis üyesi Yasin Çatalok,  formaliteden de olsa 5 yıllık İmar Programı’nın meclis üyelerinin görev süresini aşan yılları da kapsadığını ileri sürerek, “Ben kendi görev süremden sorumluğum. 2020, 2021’den sorumlu olamam. Aslında bu programa evet dememem gerek. Ancak belediye çalışmalarının önünü açmak için evet diyoruz. Ayrıca programda eksiklikler var” dedi.

CHP’DEN TARİHİ DÜZELTİN ÖNERİSİ 
Programın 2014-2019 yıllarını kapsadığını ancak geçmişe dönük aylama yapılamayacağına göre 5 yıllık olarak değil 2017-2018 ve 2019 yıllarını kapsar şeklinde düzeltilmesi önerisinde bulunan CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, programa evet oyu vereceklerini açıkladı.
 



“FORMALİTE DEMEYELİM”
Program için formalite ifadesinin kullanılmasından rahatsız olan Başkan Hüseyin Gürlesin, “Formalite demeyelim ama, hazırlanmasında geç kalınmış bir program. Göreve geldiğimiz ilk dönemde hazırlanmamız gerekti. O nedenle 5 yıllık bölümünü kaldırıp, 2019’a kadar olan İmar Programı olarak oylarınıza sunuyorum” dedi. 
Pamukkale Belediyesi’nin 5 yıllık İmar Programı oy birliği Meclis’ten geçti. 

Editör: TE Bilişim