Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın gündeme taşıdığı, İstiklal Mahallesi’ndeki Allı Cami İnşaatındaki sıkıntı, Pamukkale Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. MHP’li Yasin Çatalok, “Su basması tamamlanan Allı Cami İnşaatı ne olacak, yıkılacak mı? Sorusuna Başkan Gürlesin, “Evet cami inşaatında sıkıntı var. Çözeceğiz” yanıtını verdi. 

PAMUKKALEHABER

Pamukkale Belediye Meclisi, şubat ayı toplantılarının 2.birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığında toplanan meclis üyeleri, 10 gündem maddesinden 7’sini görüşerek karara bağladı. 



BELEDİYEYE 5 YENİ ARAÇ ALINACAK
Pamukkale Belediyesinin her türlü kazı ve yükleme işlemlerinde kullanılmak üzere 2 adet damperli kamyon, 2 adet çift kabinli damperli kamyon ile 1 adet mini kazıcı yükleyici alımı Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. Başkan Hüseyin Gürlesin araçların Devlet Malzeme Ofisi’nden alınacağını konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. 


GÜRLESİN’E 40 MİLYON LİRA BORÇLANMA YETKİSİ 
Meclis’te Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e 40 milyonluk borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Grubu,  Haziran 2016 toplantısında borçlanma konusunda ret oyu verdiklerini hatırlatarak,  Başkan Gürlesin7e 40 milyonluk kredi kullanılmasıyla ilgili maddeyi de ret oyu vereceklerini açıkladı. Madde, CHP’lilerin 8 ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP’li üyelerin 28 evet oyuyla kabul edildi. 40 milyonluk banka kredisinin,  5 milyon lirası Dokuzkavaklar Semt Polikliniği inşaatında, 20 milyon lirası Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam merkezi inşaatında, 12 milyon lirası Aktepe Sosyal Tesis ve Pazaryeri inşaatında, 3 milyon lirası Bağbaşı Sosyal Tesis ve Pazaryeri inşaatında kullanılacak.  



“ALLI CAMİ İNSAATINDA SIKINTI VAR AMA ÇÖZECEĞİZ”
Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde İstiklal Caddesi’ndeki Allı Cami, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmış, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yeni cami inşaatı başlamıştı. Cami İnşaatının su basması bitmiş çalışmalar devam ederken, Vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Allı Cami İnşaatının kaldırıma taştığı inşaatta sıkıntı olduğu gündeme getirerek Vakıflar Bölge Müdürlüğüiyarılmıştı. Allı Cami İnşaatında yaşanan sıkıntı Pamukkale Belediye Meclisi’ne de geldi.  MHP’li Yasin Çatalok, “Vatandaşlar bize Allı Camli İnşaatını soruyor. Cami yıkılacak mı?” sorusu üzerine Başkan Gürlesin, “Evet Allı Cami İnşaatında sıkıntı var. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile de görüşüyoruz. Sorunu cami inşaatı zarar görmeden veya en az zararla gidereceğiz” cevabını verdi. 
 

Editör: TE Bilişim