Pamukkale Belediyesi, bebeği olan ailelere, yeni evlenen çiftlere,öğrencilere ve spor yapacak gençler ile amatör spor kulüplerine, çeşitli hediyeler verecek.

Belediye, Pamukkale İlçesi’nde yaşamanın ayrıcalık olduğunu bir kez daha gösterecek ve diğer ilçeleri kıskandıracak güzellikte yeni bir projeye imza attı. Söz konusu proje mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Pamukkale Belediye Meclisi, Başkan Hüseyin Gürlesin başkanlığında Haziran ayı meclis oturumlarını tamamladı. Meclisin son gününde, en önemli gündem maddeleri arasında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı vardı.

Söz konusu gündem, Pamukkale İlçesi sınırları içersinde bebeği olan ailelere hediye etme, bütçelerine katkı vermek ve tebrik etmek için, yine ilçe sınırları içerisindeki gençlere destek vermek amacıyla amatör spor kulüplerine malzeme desteği, okullarda okuyan öğrencilere ve eğitim kurumlarına kitap, tişört, forma, eşofman, şapka ve spor ayakkabısı verilmesi ile yeni evlenen çiftlere nikah hediyesi olarak fincan takımı, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı verilmesini içeriyordu.

Başkan Gürlesin, belediyenin alt yapı ve üst yapı gibi çalışmalarının yanı sıra vatandaşların gönüllerine de hitap etmesi gerektiğini kaydetti. Projeyle her eve girileceğini ve herkesin gönüllerinin okşanacağını kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Hazırlıklar tamamlandı. Bazı belediyeler, çok az bir bölümünde bu uygulamayı yürütüyor ancak biz dolu dolu hediye sunmak istiyoruz. Anne bebek setini, Pamukkale İlçe sınırları içerisinde yıl başından bugüne bebeği olan tüm bütün ailelere vereceğiz. Yılbaşından bugüne 1260 bebek dünyaya gelmiş. Yılda ortalama 3000 civarında doğum bekleniyor. İnşallah bebeği olan bütün ailelere her yıl düzenli olarak anne bebek setini vereceğiz ve böylece onların gönüllerini almak ve belediyenin yanlarında olduğunu göstermek istiyoruz. Set içinde bebek bakım şampuanı, bebek battaniyesi, krem, ıslak mendil, eldiven ve bebek bezi var.

 Spor konusunda ise halı sahalar yapıyoruz ve bu sahaların dolu dolu kullanılmasını istiyoruz. Hem öğrenci hem de spor kulüplerimizi için bir çalışmadır. Amatör Spor Kulüplerimize, tişört, forma, eşofman, şapka ve spor ayakkabısı gibi malzeme desteğimiz olacak. Yine aynı şekilde öğrencilerimize kitap, tişört, ayakkabı gibi yardımlarımız olacak. Yeni evlenen çiftlere hediye seti vereceğiz. Şuana kadar 1137 nikah kıyılmış. Yıl içinde ortalama 3000 nikah kıyılacağını öngörüyoruz. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var deniliyor onun için fincan takımı vereceğiz. Her evde bir Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı bulunması gerektiğine inanıyoruz. Belediyenin görevi sadece alt yapı üst yapı olamamalıdır. Biz mümkünse bütün ailelere dokunmak istiyoruz. Bu çalışma ile her eve gireceğiz ve bütün gönüllere dokunacağız.’

Ardından grup başkanları da söz alarak görüş ve düşüncelerini aktardı.

Ardından gündem oylamaya sunuldu. Söz konusu günden, oy birliğiyle meclisten geçti. 

Editör: TE Bilişim