Pamukkale belediyesi huzurlu ve güvenli bir yaşama için  kentin her tarafına mobese sistemlerinin yerleştirilmesine öncülük ediyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin 68 mahallenin tamamında halkın basta can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ortamını korumak, güvenlik güçlerinin çalışmalarına destek oluyor.

 

MOBESE GÜVENLIGE DESTEK OLDU

Mobese sistemi hakkında bilgi veren ve sistemin devreye girdiği noktada alınan sonuçları paylasan Başkanı Gürlesin, şunları söyledi, “Pamukkale İlçemizde güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak görevimiz. Bu anlamda önemli bir projeyi hayata geçirdik.  68 mahallemizin tamamını mobese kameralarıyla donatacağız. Birçok mahallelerimizde mobeseleri kurduk,  kameralar hizmete alindi.  Bununla beraber yapımına başlanan Akköy, Atalar, Çamlaralti, Deliktaş, Karşıyaka ve Topraklık mahallelerimizde ihalesi yapildi, montajlar devam ediyor. Ayrıca 2. etapta 11 daha mahallemize mobese kameralarının takılması için ihaleye imzasını attık. 3. etapta ise bu yaza kadar ihalesini yapmayı planladığımız 14 tane daha mahallemiz var.  Bu yatırımın en önemli amacı halkımızın güvenliği. Bu açıdan Ilçe Jandarma Komutanlığımızdan ise aldığımız veriler yatırımın ne kadar doğru olduğunu bize gösterdi. Mobeselerin kurulu olduğu 7 mahallemizde suç oranlarına baktığımızda en az yüzde 50’ye yakin olaylarda bir azalma görüldü. Kamera kurulduğu aydan itibaren böyle bir sonuç alindi. Ayrıca yaşanan olayların aydınlatılmasında, faillerin yakalanmasında yüzde 200 artış sağlandı. Karsımıza böyle önemli sonuçların yer aldığı bir fotograf çıktı. Biz geçtiğimiz yıl mobese sistemine 500 bin lira yatırım yaptık,  bu yılda 1,5 milyon lira kaynak ayırdık. Hedefimiz 2019’un sonuna kadar 68 mahallemizin tamamında bu sistemin kurulması. Her mahallemizde caydırıcı olması adına bu sistem olacak. Biz haklimizin can ve mal güvenliğini sağlamak adına Pamukkale Belediyesi olarak ilçe sınırlarımızda her türlü tedbir için destek vermeye devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim