Göreve geldiği günden bu yana Pamukkale İlçesi’nde bulunan 68 mahallenin tamamında büyük bir değişim yaşatan Pamukkale Belediyesinin Kurucu Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karataş Mahallesi’nde de gönüllere dokundu. Karataş Camii’nin temel atma töreninde konuşan Başkan Gürlesin, “Bugüne kadar tüm yatırımlarımızı vatandaşımızın öncelikli ihtiyacına göre mahallelerimizde gerçekleştirdik. Karataş’ta ise yeni camimin temelini attık” dedi.

Eğitimden sağlığa, kültürden spora, turizmden güvenliğe bir çok örnek hizmetle sosyal belediyecilikte öncülük eden Pamukkale Belediyesi, Kurucu Başkan Hüseyin Gürlesin ile birlikte, 5 yılda, Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır sloganını gerçeğe dönüştürdü. Geçtiğimiz günlerde, Pamukkale İlçesi’nin en az nüfuslu mahallelerinden biri olan Karataş Mahallesi’nde yapımı başlanan caminin temel atma töreni düzenlendi.  Karataş Cami 1980 yılında minaresi de 1993 yılında inşa edilirken, eskiyen caminin yerine yenisinin temeli atıldı.  Törene Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Karataş Mahalle Muhtarı Ercan Ergüneş, Karataş Cami Dernek Başkanı Hasan Erbay, Cami İmamı Osman Çeliktürk, hayırseverler ile mahalle sakinleri katıldı.

BİRTÜK, GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Törene katılan Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, “Bu işin öncülerinden Pamukkale Belediye Başkanımıza da şükranlarımızı arz ediyorum. Bu eser hepimizin olacak, hepimizde canla başla maddi manevi katkı sağlamak durumundayız. Allah Gürlesin başkanımızdan razı olsun. Başkanımız bu tür konularda ciddi anlamda maddi manevi destekler sağladı. Sağ olsun, var olsun. Yeni camimizde şimdiden hepimize hayırlı olsun” dedi.

GÜRLESİN, “DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE YAKIŞIR BİR CAMİ İNŞA EDİLECEK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karataş Mahallesi’nde bulunan mevcut caminin eskidiği ve ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini belirterek,  “Camilerimiz, devletimize, milletimize yakışır şekilde olmalı. Öncelikle, bu işin başlamasında kimlerin katkısı varsa öncelikle ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Başta cami dernek başkanımıza, muhtarımıza, hocamıza, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizde mevcut camimiz 1980’lerde yapılmasına ön ayak olanlardan da Allah razı olsun. Ancak, o zamanlarda bir kıble hatası olmuş. Sonradan fark edilip düzeltilse de, orijinal gibi değildi. Şimdi, mevcut camimizin yanında bulunan alana, altında Kuran Kursu ve engelli ve yaşlılarımızın girebilmesine uygun alan olacak şekilde yepyeni bir cami inşaatının temeli atıldı. Eski camimizin yeri de peyzajla düzenlenmesi planlanıyor. Halkımıza, devletimize, milletimize yakışır bir cami inşa edilecek” dedi.  

“GÖREV BİLİNCİYLE HER YERE DOKUNDUK”

“Pamukkale Belediyesi olarak nerede hayırlı bir iş var ise biz elimizden gelen bütün imkânlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz” diyen Başkan Gürlesin,  “Karataş Mahallemiz gibi 68 mahallemiz var. Ama biz görev bilinciyle, emanet bilinciyle her yere dokunmaya çalışıyoruz. Normalinde burada yaşayan vatandaşlarımız az ama biz buraya hizmet etmeyelim diye düşünmedik. Bugüne kadar hamdolsun her yere gidip bir şekilde dokunduk. Karataş Mahallemizdeki camimizin yenilenmesi için de, Devletimiz bu kadar güçlüyken, milletimiz bu kadar kadirşinas iken bunun bir şekilde ucundan tutulması gerekiyordu. Şimdi de Allah’ın izniyle başlandı. Rabbim kazasız belasız bitirilmesi nasip etsin. Camimiz şimdiden hayırlı oldun” diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından Karataş Cami’nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Editör: TE Bilişim