Suriye'deki insanlık dramının son mağdurları Bayırbucak Türkmenleri içinDenizli’de düzenlenen kampanya ile toplanan yardım malzemeleri hafta sonu 25 tır ile yola çıktı. Pamukkale Belediyesi’nin de 3 tır yardım malzemesiyle kampanya içinde yer aldığını belirten Başkan Hüseyin Gürlesin, “Suriye'deki kardeşlerimiz kış şartlarında savaşın ortasında yaşam mücadelesi veriyorlar. Onların sıkıntılarını azaltmak için Denizli’de adeta seferberlik oldu, 25 tırı dualarla uğurladık. İnşallah oradaki savaş biter insanlarımız huzurlu günlere kavuşur" dedi.

Suriye'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri içinHayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde başlatılan kampanya ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi dahil, Merkezefendi, Honaz, Kale, Çardak, Güney, Beyağaç, Çivril, Serinhisar, Tavas, Baklan ve Sarayköy Belediyeleri ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Tandır Kuyumculuk desteğiyle toplanan yardımların olduğu 25 adet tır,Bayırbucak Türkmenleri için hafta sonu Suriye’ye yola çıktı. Pamukkale Belediyesi de kampanya dahilinde 2 tırı un, 1 tırı da gıda malzemeleri olmak üzere 3 tır yardımı Suriye'deki insanlık dramının son mağdurları Bayırbucak Türkmenleri için gönderdi.

 

“KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Saldırı altındaki Bayırbucak Türkmenlerine Denizli’den önemli bir yardımın yola çıktığını aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Suriye'deki kardeşlerimiz çok zor şartlar altında yaşıyor. Soğuk kış şartlarında savaşın ortasında yaşam mücadelesi veriyorlar. Suriye’de saldırı altında bulunan kardeşlerimiz Bayırbucak Türkmenlerinin biraz da olsun sıkıntılarını azaltmak için Denizli’mizde adeta bir seferberlikle toplanan yardım malzemelerini taşıyan 25 adet tır yola çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu’nun da katılımıyla tırları dualarla uğurladık. Bu kampanyanın bu noktaya gelmesinde büyük emek veren başta Hayrat İnsani Yardım Derneği’ne, Denizli Büyükşehir Belediyemize, diğer belediyelere ve destek olan kurumlara çok teşekkür ediyorum. Devletimiz her zaman mazlumun yanında olmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizinde o güzel sözü ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düsturuyla Denizli’miz böylesi güzel bir hayrı gerçekleştirdi. Pamukkale Belediyesi olarak ta Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimizin o sıkıntılarına azda olsa merhem olmak adına 2 tırı un, 1 tırı da gıda malzemeleri olmak üzere 3 tır yardımla onların yanında olduk. Ben böyle bir hara vesile olan ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki savaş biter insanlarımız huzurlu günlere kavuşur" şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim