Pamukkale Belediyesi tarafından vatandaşların kitap okumasını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Kitap Kafe, hizmete girdiği günden bu güne kadar binlerce vatandaşın kitap okumasına fayda sağladı. Mini bir kütüphane olarak değerlendirilen ve 2 bin aktif üyesi bulunan Kitap Kafe’ye üye olan vatandaşlar istedikleri kitabı ödünç alarak ücretsiz bir şekilde okuyabiliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kitap Kafe’de 2 bin seçkin yazardan 3 bin 700 kitap bulunduğunu belirterek, kitap ve yazar sayısını her geçen gün artırmaya devam ettiklerini söyledi.

GENCİNDEN YAŞLISINA HERKES KİTAP OKUYOR

Pamukkale Belediyesi’nin sosyal tesislerinden biri olan ve Kınıklı Mahallesi’nde yer alan Pamuk Kafe Üniversite’nin hemen yanında bulunan Kitap Kafe büyük ilgi görüyor. Kitap Kafe’de en çok kitap okuyanlar sıralamasında ilk sırayı 78 kitap ile tıp öğrencisi Umut Furkan Yılmaz alırken, ikinciliği ise 72 kitap ile en yaşlı üyelerden olan 79 yaşındaki Cevdet Urel elde etti. Emekli olan ve yaklaşık 2 yıldır Kitap Kafe hizmetinden yararlanan 55 yaşındaki Önder Osman Alparslan 60 kitap ile üçüncü ve 67 yaşındaki emekli öğretmen Metin Oymak ise 45 kitap ile dördüncü sırada yer aldı.

“KİTAP KAFE’DE HİZMET KUSURSUZ VE HER TÜRDEN KİTAP VAR”

Kitap Kafe’nin en çok kitap okuyan kitapseverlerinden olan Cevdet Urel “Pamukkale Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunum. Zaman zaman buraya gelip ödünç kitap alıyorum. Hatta benim burada okuduğum kitaplardan bazılarını buraya gelemeyen çevremdeki insanlara da veriyorum ve onların da kitap okumasını sağlıyorum. Çeşitli türlerde kitaplar ve birçok bilgi var burada. İnsan okudukça kendisini daha iyi tanıyor” ifadelerini kullandı. Kitap Kafe’nin kitap kurtlarından olan emekli Önder Osman Alparslan da okumanın yaşı olmadığını ispatlayanlardan oldu. Bir belediye hizmeti olarak Kitap Kafe’den çok memnun olduğunu ifade eden Alparslan, “Pamukkale Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı ben şahsen çok memnunum. Halkın okumaya ihtiyacı var. Burada bir de kitaplar yepyeni. Onun için değerli bir hizmet. Okumayı seven herkese burayı tavsiye ederim. Bu ve benzeri şeylerin ilçeler bazında da artmasını diliyorum. Belediyenin kitap okuyan insanları önemsemesi ve böyle bir projeyi hayata geçirmesi çok mutluluk verici” diye konuştu.

“VAZGEÇİLMEZ BİR YER”

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Umut Yılmaz, hizmetten memnun olduğunu ifade ederek, “Verilen hizmet gerçekten güzel. Yaklaşık 2 yıldır buradan ödünç kitap almaktayım. Kitap Kafe çok zengin bir içeriğe sahip. Kitap okumak benim için tek kelimeyle ‘yaşam’. Kitap Kafe’de hizmet kusursuz ve her türden kitap da olunca, benim için

vazgeçilmez bir yer oldu” dedi. Emekli öğretmen Metin Oymak ise Kitap Kafe’de aradığı birçok kitabı rahatlıkça bulabildiğini belirterek, “Kitap Kafe’yi bir arkadaşımın tavsiyesiyle öğrendim. Yaklaşık 6-7 aydır bu hizmetten faydalanıyorum. Kütüphane kadar farklı türden birçok kitap var, aradığım kitapları bulabiliyorum. Pamukkale Belediyemizin de Kitap Kafe ile okumaya teşvik etmesi çok önemli. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ, “OKUMANIN YAŞI YOK”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, okumanın yaşı olmadığını ifade ederek, “Pamukkale Belediyemizin hizmete sunduğu Pamuk Kafe Üniversite içerisinde ki Kitap Kafe okurları bunu en iyi şekilde gösteriyor. Kitap Kafe’ye gelerek, kitap okuyan her yaştan vatandaşımız var. Üniversite bölgesine yakın olması maksadıyla genç okur severimiz yanı sıra, emekli olmuş ama okumaktan vazgeçmemiş kitapseverlerimizde var. Üyelik sistemiyle çalışan Kitap Kafe’mizde en çok kitap okuyan kitapseverlerimize baktığımızda, ilk dördün üç kişisinin yaşlı olduğunu görüyoruz. Ne mutlu bize ki, gencinden yaşlısına vatandaşımızın istediği kitaba ulaşmasına ve okumasına vesile oluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim