Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimi, ‘Muhasebeciler Günü’ dolayısıyla Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürlesin, tüm meslek mensuplarının günlerini kutladı.

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Necdet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Muhasebeciler Günü dolayısıyla Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürlesin’e Oda Başkanı Yılmaz, gün dolayısıyla Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası kokartını taktı.

1-7 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla birçok ziyaretler ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Oda Başkanı Yılmaz, “Uluslararası standartları yakalayan mesleğimiz, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladı. Mesleğimizin temel önceliği, denetim düzeninin yerleştirilmesi ve ekonomide şeffaflığın sağlanmasıdır. Sağlıklı bir ekonominin temelini kayıt ve belge düzeni oluşturur. Devletimizin bütçesini vergiler oluşturmaktadır. Bu vergilerin toplanması öncesindeki kayıtlar, hesaplar ve belgeler noktasında meslek mensuplarımız önemli bir görevi yerine getirmektedir. Görevimizin bilinci içerisinde ülkemize, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYORSUNUZ”

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürlesin ise, tüm meslek mensuplarının Muhasebeciler Günü’nü kutladı.

Ülkenin kalkınması ve ekonominin gelişmesi anlamındaki serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin gayretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Gürlesin, “Bu mesleğin yürütücüleri olarak sizler, doğrunun yansıtılmasına çalışıyorsunuz. İşletmeler, rekabet ortamında doğru kararlar alabilmeleri için sağlıklı muhasebe verilerine ihtiyaç duyarlar. Mesleğin çok önemli bir fonksiyonu da ‘vergi’ konusudur. Vergi, işletmelerin karlılık durumlarına göre devlete ödedikleri paydır. Bu noktada mesleğin önemi ortaya çıkmaktadır. Çünkü kayıtlar doğru, düzgün ve gerçeğe uygun düzenlenmek zorundadır. Bu fonksiyonu ile meslek mensuplarınız kamu görevi üstlenmiş olmaktadır. Ülke ekonomisine katkı sağlayan vergi mükelleflerinin idare ile olan ilişkilerini ve yükümlülüklerini yerine getiren önemli bir meslektir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim