Pamukkale Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik ilk yardım kursları devam ediyor. Daha önce işitme engellilere yönelik yapılan ilk yardım kursu ortopedik ve görme engellilere de veriliyor. Engellilere yönelik her türlü projeyi önemseyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin, “Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, onları toplumsal yaşama adapte etmek en önemli hedeflerimiz. Engellilerimize yönelik ilk yardım kursları da bu noktada çok önemli” dedi.

Engellilere yönelik projelerle adından başarıyla söz ettiren Pamukkale Belediyesi, her bir vatandaş için önemli olan temel ilk yardım kursları engelli vatandaşlara yönelik düzenledi. Pamukkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin hazırladığı engellilere yönelik ilk yardım kursları, ortopedik ve görme engelli gruplarıyla devam etti. Temel İlk Yardım kurslarının ilk ayağı olarak geçtiğimiz hafta işitme engellilere yönelik yapılırken, bu hafta da aynı seminer ortopedik ve görme engellilere verildi.

GÖRME ENGELLİLERE PARMAKLARINI NASIL KULLANILACAĞI ÖĞRETİLDİ

Pamukkale Belediyesi’nde gerçekleşen eğitimlerde, temel ilk yardım teknikleri, kaza anında yapılması gereken ilk yardım yöntemleri, ev kazalarında kesik yanma, boğaza cisim kaçmasında ilk müdahale, kalp krizi anında müdahale yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Temel ilk yardım kursunda görme engelli kursiyerler, insan vücudunu tanıyarak, yaralanmalarda, solunum yolu tıkanıkları gibi konularda eğitim aldılar. Gözlerinin yerine parmaklarını nasıl kullanacaklarını öğrenen kursiyerler, kurs sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ettiler. Kursa katılan görme engelli vatandaş Salih Cura, hayatları boyunca etrafından yardım almak durumunda kaldıklarını, ancak temel ilk yardım kursuyla hem kendilerine hem de yakınlarına yardımcı olabilme ihtimallerini bilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Cura, “Zorda kaldığımızda nasıl can kurtaracağımızı öğreniyoruz. Görme engelliyim diye kimse yapamam diye çekinmesin. Bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Özel İnsanlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Rana Külahoğlu, “Engellilerin sıkıntılı anlarında kendi kendilerine nasıl müdahale edeceğini öğrettiler. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“İLK YARDIM İÇİN GÖRMEMEK ENGEL DEĞİL”

“İlk yardım yapabilmeye görmemek engel değil” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İlk yardım her bir vatandaşımız için önemliyken, yaralanmalara en açık olan görme ve ortopedik engelli vatandaşlarımız için ayrıca bir önem arz ediyor. Eğitim seminerlerimizde, eğitmenlerimiz görme engelli vatandaşlarımızın gözlerinin yerine parmaklarını nasıl kullanacakları öğreterek, hem kendilerine hem de yakınlarına nasıl müdahale edecekler onları gösterdiler. Çok önemli bir konuydu. Pamukkale Belediyesi olarak, bu konuda destek olabildiysek ne mutlu bizlere. Biz Pamukkale’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim