Pamukkale Belediyesi, ilçenin adını her platformda duyurmaya devam ediyor. Belediye çatısı alında kurulan Pamukkale Belediye Spor Kulübü, 2019-2020 sezonu öncesi aktif olunan branş sayısını artırdı. 2015 yılında kurulan kulüp, tekerlekli sandalye basketbol, masa tenisi ve okçuluk branşında aktifken, yeni sezonda 5 yeni branşta daha faaliyetlere katılacak.

2019-2020 sezonunda Pamukkale Belediyespor, basketbol, voleybol, karate, kick boks ve güreş branşlarında müsabakalara katılacak. Pamukkale Belediyespor Kulübü, tekerlekli sandalye basketbol takımı bu sezon 3 . Lig’de yer alırken, voleybolda da bölgesel ligde boy gösterecek.

Basketbol, karate, masa tenisi, okçuluk, güreş ve kick boksta ise il bazındaki müsabakalarda Pamukkale Belediyesporlu oyuncular mücadele edecek. Karate branşında Pamukkale Belediyesporlu sporcu Batuhan Özdemir, 36 ülkeden 1600 sporcunun katıldığı Uluslararası Turkish Open Karate Turnuvası’nda büyük erkekler kata dalında şampiyon olmayı başardı.

Masa Tenisi’nde ise Yıldız Erkekler İl Birinciliği’nde Abdullah Kanat ve Furkan Reyhan’dan oluşan Pamukkale Belediyespor Masa Tenisi Takımı, 20 takım arasında Denizli birincisi olmayı başardı. Başarılı sporcular 18-19 Ekim’de Balıkesir yapılacak bölge şampiyonasında Denizli’yi temsil edecekler. Küçük kızlarda ise Elif Kanat ve Belinay Akdoğan, üçüncü olmayı başardı. Masa Tenisi’ndeki sporcular kazandıkları kupaları Kulüp Başkanı Birol Konak ve Antrenör Yaşar Dere ile birlikte Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye getirdiler.

Öte yandan bu sezon Bölgesel Bayanlar Voleybol Ligi’nde mücadele edecek olan takım çalışmalara başladı. Antrenör Mehmet Ali Ayhan gözetiminde Atatürk Ortaokulu Spor Salonu’ndaki çalışmaya mavi-beyazlı kulübün yönetimi de ziyaret ederek, takıma başarılar diledi. Ayrıca Pamukkale Belediye Spor Kulübü sporcuları her yıl 7-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası’nda gerçekleşen açılış törenine katıldı. Düzenlenen korteje katılan mavi-beyazlı kulübün sporcuları dikkatleri üzerlerine çekti. Pamukkale Belediyespor Kulübü Başkanı Birol Konak, mavi-beyazlı kulüpte yapılan son kongrede yeni yönetimin oluştuğunu ifade ederek, “Yeni sezon öncesi aktif olan branş sayımızı 3’den 8’e çıkardık. Bu branşlarda önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Bir taraftan hem takım hem de bireysel branşlarda mücadele ederken bir taraftan da branşların alt yapısına sporcu kazandırmak için ücretsiz kurslar açacağız. Bu sayede hem takımlarımıza sporcu yetiştirirken hem de gençlerin spora yönlendirmesini sağlamış olacağız. Kulüp olarak amacımız gençlerin kötü alışkanlıklardan spor sayesinde uzak kalması” dedi.

HER ŞEY GENÇLER İÇİN

Pamukkale Belediye Başkanı ve Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı Avni Örki ise ilçe genelinde genç nüfusun yoğun olduğunun altını çizerek, “Biz mutlu insanların yaşadığı bir ilçe olmak için her konuda çalışmalar yapıyoruz. Spor da bu çalışmalardan en önemlisi. Pamukkale Belediyespor olarak gençlerin ilgi duydukları alanlardaki branşlarda aktif olarak spor yapması için branş sayımızı şimdilik 8’e çıkardık. Bu branşlardaki yetenekli sporculara kapımız açık. Sadece üste değil altyapıya da önem veriyoruz. Spor kültürü ile çocuklarımızı ne kadar erken tanıştırırsak o kadar iyi. Bu düşünceyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın katılabilecekleri spor okulları açacağız. Nihai hedefimiz ise spor ile sağlıklı yaşamaya alışmış mutlu insanların bulunduğu Pamukkkale ilçesini oluşturmak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim