Denizli'nin beyaz cenneti Pamukkale'nin eteklerinde bulunan Natural Park'taki gölette oluşan tortular sonbaharda temizlenecek.

Beyaz Pamukkale travertenlerinin eteklerinde bulunan ve bölge halkı tarafından Kocaçukur olanak bilinen Natural Park'ta bulunan gölet 36.5 derece sıcaklıktaki termal suyun güneş ve havayla teması sonucu tortu oluşturdu. 2005 yılında yapılan ve yapıldıktan bir yıl sonra sazlar oluşan gölette 10 yıl sonra tortu sorunu gündeme geldi. Natural Park'ı ziyaret eden ve incelemeler yapan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, göletteki tortuların temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy'a teknik araştırma yapılmasını ve şartname hazırlanması talimatı verdi.

 

Pamukkale ve Natural Park'ın görselliği ve turistlerin ağırlanması için önemli bir bölge olduğunu, termal suların güneş ve havayla teması sonucu tortu oluşturduğunu, bu tortuların turistlerin sıkıntı yaşamaması için temizlenmesi gerektiğini söyleyen Vali Şükrü Kocatepe, "Bölge SİT alanı olduğu için bakım ve temizlik için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerekli. İzin için gerekli başvuruları yapacağız. Temizlik çalışmasını ise sonbaharda yapacağız. Balıkların ve ördeklerin zarar görmesini engelleyeceğiz" dedi.

Kocatepe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy'a tortuların temizlenmesi için şartname hazırlanmasını ve hazırlanacak şartnamede tortu temizlenirken yalıtıma zarar verilmemesini, yalıtımsız bölümün ise ince kazıklarla ve dubalarla çerçevelenerek projede korunmasının yer alması talimatını verdi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Editör: TE Bilişim