Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, halk oyunlarının gelecek kuşaklarımıza aktarılmasının amacıyla açılan ücretsiz halk oyunları kurslarının sonbahar etabının tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Pamukkale Belediyesi Atatürk Caddesi ek hizmet binasında yetişkinlere yönelik hafta içi ve hafta sonu olmak üzere düzenlenen 2 kursa 25 kursiyer katıldı.

Başkan Örki, “Halk oyunları kurslarımız Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu’nda 25 öğrencimizle ve Osman Aydınlı İlkokulu’nda da 25 öğrencimizle düzenlendi. Hem öğrencilerimize hem de yetişkinlere yönelik açtığımız kurslarımızın ilk etabı olan sonbahar dönemini tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını geçtiğimiz günlerde takdim ettik. Şubat ayı başıyla da 2. etap halk oyunları kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olarak tekrar açıldı” diye konuştu.

“EL SANATLARI FARKLI BİR DÜNYA”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, halk oyunları kursiyerlerine sertifika takdiminin ardından, ilçe genelinde yaşayan kadınlara yönelik açtıkları el sanatları kurslarını ziyaret etti.

Pamukkale Belediyesi Ek hizmet Binasında düzenlenen Ebru sanatı ve ahşap boyama kurslarına katılanlarla bir araya gelen Başkan Örki, kursiyerlerle birlikte ebru boyama çalışması yaptı. “Ebru Sanatı sabır ve emek gerektiren bir hobi” diyen Başkan Örki, “Aynı eserin ikincisini tekrar etmek mümkün olmuyor. Bu nedenle en başından itibaren çok uğraş gerektiren bir iş. El Sanatları farklı bir dünya. Geleneksel el sanatlarına olan Ebru sanatına gönül veren kursiyerlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Pamukkale Belediyesi’nce ilçe genelinde yaşayan kadınlara yönelik bir çok branşta ücretsiz kurslar açtıklarını söyleyen Başkan Örki, “Kadınlarımızın zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve el becerilerini geliştirmeleri amacıyla açılan ücretsiz kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oldu. İlçemizin farklı noktalarında açtığımız kurslarda İpek böceği kozasından çiçek yapımı, seramik porselen çiçek yapımı, kağıt rolyef şekillendirme, katı kağıt oyma sanatı, giyim teknolojileri, ebru boyama, ahşap boyama, el işi kapı süsü gibi birçok farklı konularda kursiyerlerimiz eğitim alıyor. Kadınlarımız bu kurslarla boş zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirirken, el becerisi kazanarak, ev ekonomilerine katkı yapma şansını da buluyor. Kadınlarımıza desteklerimiz her zaman devam edecektir” ifadelerini kullandı. Ebru sanatı ve ahşap boyama kurslarına ziyaretinde kursiyerlerin yaptığı eserleri de inceleyen Başkan Avni Örki, tüm kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim