Pamukkale Belediyesi, ilçede birçok noktada yaptığı çevre düzenleme çalışmalarıyla gözlere hitap ediyor. Pamukkale Belediyesi’nin bölgede ilk uygulamasını başlattığı ‘Kurak Peyzaj’ çalışmaları ise vatandaşın büyük beğenisini kazandı. Ekipler, uygun olan her noktada daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip kurak peyzajla sokakları renklendiriyor.

Pamukkale Belediyesi, büyük beğeni toplayan çevre düzenlemeleriyle de göz dolduruyor. Özellikle Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin bölgede ilk olarak uygulamaya başladığı ‘Kurak Peyzaj’ çevre düzenlemesi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip olan ‘Kurak Peyzaj’ uygulaması, daha çok su gerektiren, bakım maliyeti çok yüksek olan ve devamlı bakım isteyen çimli sisteme oranla daha avantajlar sağlıyor.  Ekipler, Pamukkale İlçesinde uygun olan her alanı, refüjleri, park alanlarını kurak peyzaj ile renklendirmeye devam ediyor. Kısa zaman içinde Aktepe, Bağbaşı, Gözler, Karşıyaka, Kayıhan, Pınarkent, Topraklık, Zeytinköy, Karahayıt ve Kuşpınar mahallelerinde 13 ayrı noktada 16 bin 500 metrekare alanda kurak peyzaj çalışması yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Saadet Erikoğlu İlkokulu bahçesinde uygulanan kurak peyzaj çalışmasını yerinde inceledi.

 

“ÇEVRE DÜZENLEMESİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Yeşil alan ve çevre düzenlemesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ‘Kurak peyzaj’ uygulamasının hem görsellik hem de bakım maliyetleri açısından öne çıktığını söyledi. İlçede uygun olan her noktada ekiplerin bu sistemi yaptığını belirten Başkan Gürlesin, vatandaştan olumlu ve memnuniyet odaklı görüşlerin kendilerine ulaştığını söyledi. Kurak peyzaj ile ilgili bilgiler veren Başkan Gürlesin, “Bu sistemi bölgede ilk kez Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz uyguladı.  Refüjlerimiz, uygun olan her alanda bu çalışmayı hayata geçirerek mahallelerimizi renklendiriyoruz. Suyun daha az kullanılması ve yeşilliğin, görselliğin daha fazla hissettirilmesi anlamında bu çalışmamız vatandaşlarımız tarafından da çok beğenildi. Belediye olarak burada olduğu gibi farklı çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Amacımız Pamukkale ilçemizin daha iyi daha güzel olmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim