Denizli Haber - Geleceğe daha temiz bir Pamukkale bırakmak için çalışmalar yapan Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde önemli bir protokole imza atmıştı. Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının toplanmasını kapsayan protokol gereği ilçe genelinde toplam 200 adet kutu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara yerleştirilecek. Bu çalışmanın ilk etabında şehir merkezindeki mahallelerde tekstil atığı toplama kutuları monte ediliyor. Pamukkale sınırları içerisinde bulunan işyerleri, konutlar ve benzeri yerlerden evsel nitelikli atıklardan ayrı olarak, giysi ve tekstil atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği ve Atık Yönetim Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenli olarak toplanmaya başlandı. Toplanan tekstil atıklarından elde edilen gelir Pamukkale Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

Topraklık Mahalle Muhtarı Mehmet Alkapar, Pamukkale Belediyesi’nin giysi ve tekstil atık kutularını mahallelerine yerleştirmiş olmasından mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu tür çalışmalar çok önemli. Bu şekilde kullanılmayan giysiler ve ayakkabılar ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırıyor. Bu ve benzeri çalışmalar bana göre gurur verici. Pamukkale Belediyemize ve değerli başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu. İstiklal Caddesi esnaflarından Osman Gümüş ise atık kutusun önemli bir hizmet için kullanılacağını ifade ederek, “Bu uygulama çok güzel oldu. Özellikle bu projenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verecek bir uygulama olması daha da güzel. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyorum. İlk atık olarak da eski ayakkabımı attım” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Pamukkale’yi geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak için çevre konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu proje ile ilçemiz önemli kazanımlar elde edecek. Öncelikle toplanan tekstil atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmış olacak. Bu projeyi daha da anlamlı yapan ise firmamızla yapmış olduğumuz sözleşme çerçevesinde aldığımız bedeli Sosyal Market’e ek gelir olarak aktaracağız. Bu ekstra gelir sayesinde, daha fazla vatandaşımıza yardım edebilir hale geleceğiz. Pamukkaleli vatandaşlarımızın bu güzel projemize destek vereceğine inancım tam. Evlerinde giymedikleri, kullanmadıkları giysi ve tekstil atıklarını çöpe atmak yerine tekstil atık kutularımıza atmaları halinde hem ilçe ekonomimiz hem de ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzleri gülecek. Hizmetimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim