Sosyal Belediyecilikte önemli projelere imza atan Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz kursları devam ediyor. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kış dönemi kurslarına zorunlu ara verilmişti. Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz dönemi kurslarına kayıtlar 30 Haziran tarihine kadar alınmıştı. 18 yaş üstü vatandaşların katıldığı ve koronavirüs çerçevesinde tüm tedbirlerin alındığı yaz dönemi kurslarında çalışmalar başladı. Kursların yapılacağı Pamukkale Belediyesi Atatürk Caddesi Ek Hizmet Binasında salonlar dezenfekte edilirken, kursiyerlerin sosyal mesafe kuralı, dezenfekte ve maske kurallarına uyması zorunlu tutuluyor. Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek olan Pamukkale Belediyesi yaz Dönemi Kursları’nda katılımcılara İngilizce ve Almanca A1- A2, işaret dili, el sanatları, ipek kozasından çiçek yapımı, engelliler için el sanatları, ebru sanatı, halk oyunları konusunda eğitimler veriliyor. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı kurslar hafta içi her gün gerçekleşiyor. Kurslar sonunda katılımcılara sertifikalar da verilecek.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER

Pamukkale Belediyesi’nin kurslarına katılan vatandaşlar ve eğitmenler memnuniyetlerini dile getirdi. El Sanatları Eğitmeni Nuray Tabak, koronavirüs nedeniyle ara verilen kursların yeniden başlamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Kursiyerlerimle birlikte bu yaz günlerini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla tekrardan bir araya geldik. Bize tekrar bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. İşaret Dili kursuna katılan Halime Dindar, “Buraya gelme sebebim hepimiz birer engelli adayıyız. Bu düşünceyle kursa gelmeye karar verdim. Öğretmenimiz çok enerjik. Kendimi burada çok mutlu hissediyorum. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye çok teşekkür ederim” derken, aynı kursta yer alan Şeyma Acar da “Derslerimiz çok enerjik ve verimli geçiyor. Bu kursa işitme engelli akrabama yararım olur düşüncesiyle geldim. Biz de birer engelli adayı olduğumuz için herkesin işaret dilini öğrenmesini tavsiye ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye çok teşekkür ederim” diye konuştu. Kazım Efe Ateş de “Ben de bir eğitimciyim. Buraya gelme amacım ilerde engelli öğrencilerim olabilir. Onlarla daha iyi iletişim kurmak ve daha iyi eğitim vermek için bu kurslara geliyorum. Pamukkale Belediyesi Kültü İşleri Müdürlüğü’ne böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, eğitim konusunun önemli olduğunu söyleyerek, “Halkımızın her kesimine yönelik faaliyetlerimiz var. Bir çok dalda açtığımız kurslara koronavirüs nedeniyle bir süre ara vermiştik. Yeni normal hayat çerçevesinde kurslarımızı yeniden açtık. Bunu yaparken tüm tedbirleri alarak katılımcılarımızın sağlığı için gerekli olan ne varsa yaptık. 18 yaş üstü olan ve ilgi duyduğu alanlarda eğitim alan tüm vatandaşlarımıza kurslarımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Pamukkale Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mutluluğu için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim