Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan kadınlara yönelik bir çok branşta ücretsiz kurslar açtı. Kadınların zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve el becerilerini geliştirmek amacıyla açılan ücretsiz kurslara ilgi oldukça yoğun oldu.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurslarda ipek böceği kozası ve seramik çiçek yapımından, kağıt şekillendirmeye, takı tasarımdan, ahşap boyamaya, ebru sanatından cam boyamaya kadar bir çok alanda eğitim veriliyor. Eğitmenler tarafından tüm detayları öğretilen el sanatlarında kadınlar hünerlerini sergiliyorlar.

KATILIM YOĞUN OLUYOR

“Pamukkale’de Kurs Zamanı” sloganıyla Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında açılan kursta İpek böceği kozasından çiçek yapımı, seramik porselen çiçek yapımı, kağıt rolyef şekillendirme, katı kağıt oyma sanatı konularında kursiyerler eğitim alıyor. Bu kurs Pazartesi ve Salı günleri gerçekleşiyor. Yine aynı yerde haftada 3 gün Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise takı tasarım, ahşap boyama, keçe, kokulu taş seramik ve cam boyama kursları yapılıyor.

Hafta içinde her gün Atatürk Caddesi’ndeki binada giyim teknolojileri kursu adı altında dikiş nakış çalışmaları yapılıyor. Aynı yerde hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri ebru sanatı kursu gerçekleştiriliyor. Pamukkale Belediyesi tarafından sadece merkezde değil farklı mahallelerde de kurslar açıldı.

Dokuzkavaklar Zeybek Camii altı, Fatih kapalı Pazar yeri, Cumhuriyet Mahallesi Osman Aydınlı İlkokulu, Pınarkent Muhtarlığı yanı, Karşıyaka Hacı Yılmaz Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu ve Akköy Merkez İlkokulu’nda açılan kurslara ilgi yine yoğun oldu. Bu merkezlerde de bir çok el sanatı Pamukkaleli kadınlara ücretsiz bir şekilde öğretiliyor.

PAMUKKALELİ KADINLAR KURSLARDAN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi’nin açtığı kurslara katılan kadınlar, belediyenin bu projesinden oldukça memnun. Pamukkale İlçesi’nin farklı semtlerinde düzenlenen kurslardan biri olan Dokuzkavaklar Mahallesindeki el sanatları kursiyerlerden Songül Çetinkaya ve Nermin Taş, kurslarda el işi, kapı süsü gibi farklı şeyler öğrendiklerini söyleyerek, mahallelerinde böyle bir kurs açarak, ev hanımlarının ev ekonomilerine katkı sağlamasına olanak sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ettiler.

Fatih Mahallesindeki açılan kursta görevli el sanatları öğretmeni Senem Korkmaz ise “Buradaki amacımız ev hanımlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak. Kadınlarımız burada bir şeyler öğreniyorlar, üretim yapıyorlar. Burada üretilen el emeği göz nuru eserler ile aile bütçelerine katkı sağlama imkanı olacak. Bize bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Fatih Mahallesi kursiyerlerinden olan Fatma Cingöz ile Seyhan Kurt da kurs sayesinde el becerilerini geliştirdiklerini, evde boş durmaktansa kursta üretiyor olmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.

El Sanatları öğretmenlerinden Nuray Tabak ise “Kağıt rölyef şekillendirme, ipek böceği koza çiçek, seramik soğuk porselen çiçek yapımı olarak, kağıt oyma sanatı eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimle beraber güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize çok güzel bir imkân sağladı” diye konuştu.

Ebru Sanatı kursiyerlerinden ev hanımı Nursel Atalay Öztekin, Betül Çetinkaya ve Ümmühan Yurtsev da bu kurslarla boş vakitlerini iyi bir şekilde geçirdiklerini belirterek, “Bu kurslar sayesinde ebru sanatını öğrenmenin keyfini yaşıyoruz. Pamukkale Belediyesi’nin farklı alanlarda açtığı ücretsiz kurslar için Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ediyoruz” dediler.

BAŞKAN ÖRKİ: “KURSLAR EL EMEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe genelindeki bir çok noktada kadınlara yönelik ücretsiz kurslar açıldığına dikkat çekerek, “Pamukkale Belediyesi olarak kadınlara yönelik kurslar açtık. Amacımız kadınların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri. Bunun için ebru sanatından cam boyamaya kadar geniş yelpazede kurslar planlandı. Bazı kurslar Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binamızda açılırken, bazı kurslarımız da farklı mahallelerde gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın bu kurslara ilgisi bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Kadınlar kurslar sayesinde el emeklerini esere dönüştürüyor. Bu ve benzeri kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Pamukkale’de kadınların bu kurslarda mutlu olduğunu görünce, hedeflerimizden biri olan mutlu insanların yaşadığı ilçe olma yolunda önemli adımlar attığımızı ortaya çıkıyor. Kurslara katılan kadınlar ile eğitimleri veren Pamukkale Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim