Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği Pamukkale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği Pamukkale ve Karahayıt gezisi projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Ortaokulu’ndan önceki gün başladı. Başkan Gürlesin, İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile Anafartalar Mahalle Muhtarı Ekrem Demir, öğrenci, öğretmen ve velileri Pamukkale’ye uğurlamak üzere okula geldi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, burada yaptığı açıklamada proje hakkında bilgi verdi.

 Eğitime ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Okullarımız bizim için çok önemlidir. Okullarımızı ayrı bir yerde tutuyoruz. Çocuklarımız ise bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızın geleceği için farklı projeler sunmak ve geleceğe hazırlamak zorundayız, olumlu yönde daha farklı ne yapabiliriz derdindeyiz. Belediyenin görevi sadece alt yapı üst yapı yapmak değildir. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize bir şeyler verebiliyorsak biz o zaman mutluyuz. Bu anlamda eğitime yönelik projeler hazırlıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Pamukkale İlçesi sınırları içindeki okullarımızdaki okullarda başarılı olan öğrencileri Pamukkale’yle buluşturmak istiyoruz. Belki gidenler vardır ancak azınlıkta kaldığını düşünüyorum. Başarılı öğrencilere teşvik olması ve başarıyı ödüllendirmek istiyoruz. Her okuldan birer otobüs başarılı öğrenci, velileri ve 6 öğretmeni Pamukkale’yi gezdireceğiz. Veliler gelmez ise onların kontenjanını öğrenci ve öğretmenlerimizle dolduracağız. İlk defa yeni yapılan bir projedir. Buradan başlatıyoruz. Tüm okullarda bunu uygulayacağız. Çocuklarımızı mutlu olmak istiyoruz. İnanıyorum ki yüzde 80 dolayında öğrencimiz Pamukkale’yi görmemiştir. Bizim ilçemizde Pamukkale’yi görmeyen öğrenci kalmayacak. Biz buna köprü olmazsak görevimizi yapmıyoruz demektir.’

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ise çocuklara hitap ederek, ‘Mutlu bir birey, başarılı bir öğrenci olmanızı arzu ediyoruz. Bu noktada ilçemiz olarak eğitime duyarlı,  imkanlarını sonuna kadar eğitime açan bir belediye başkanımız var. Öncelikli olarak huzurunuzda Başkan Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili bir isteğimiz olduğu zaman hemen işbirliğiyle hizmet üretiyoruz. Pamukkale’miz ayrı bir yere sahiptir. Onu tanıtmak, alt yapısını hazırlamak, yerli ve yabancı gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve onları Türkiye dostu olarak ülkemizden uğurlamak hepimizin görevidir. Bunu yaparken de bizlerin Pamukkale ve Karahayıt gibi değerlerimizi bilmemiz görmemiz gereklidir. Bu proje onun için ayrı bir önem taşıyor’ dedi.

Ardından 22 öğrenci ve 22 veli ile 6 öğretmenden oluşan bir otobüs yolcu, proje kapsamında Pamukkale’yi gezdi. Rehber eşliğinde süren gezide, bazı çocuklar ilk kez Pamukkale’yi gördü. Bu arada öğrenciler, veliler ve öğretmenler, travertenlere girerek şifa dağıtan suya temas etti. Hierapolis Antik Kenti, antik havuz, antik tiyatro ve müze gezisinin sonrasında kırmızı suyuyla meşhur Karahayıt’a geçildi. Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonundaki gezide, misafirler tarihten gelen şifalı sularıyla meşhur Karahayıt’a hayran kaldı. Gezinin son bölümünde ise belediye tüm misafirlerine yemek ikramında bulundu.

Bu arada 5 bin dolayında öğrencinin proje kapsamında Pamukkale ve Karahayıt’ı gezeceği, proje sonunda ise resim, fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenerek dereceğe girenlere çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.     

Editör: TE Bilişim