Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı olan Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi “Seyir Tepesi”, 9 Mart Cumartesi günü açılıyor. Bir çok tanındık ismin Denizli’ye geleceği açılışta, ünlü şarkıcı Yusuf Güney de konser verecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli’nin ilk millet bahçesi olan Seyir Tepesi’nin ilk etabı olan Şelale’nin açılacağını belirterek, “Tüm Denizli halkını Cumartesi günü saat 15.00’de yapılacak olan açılışımıza bekliyoruz” dedi.

Kurucu belediye başkanı olarak göreve geldiği günden bu yana Türkiye’ye örnek projelere imza atan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in “En özel projem” olarak nitelendirdiği Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin ilk etabı açılıyor.  Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan 405 bin metrekarelik alanda, Pamukkale Üniversitesi’nin hemen üzerindeki alanda hayat bulan mega projenin en önemli etaplarından biri olan Şelale’nin açılışı 9 Mart Cumartesi günü yapılacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Türkiye genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sunulan 1451 proje içerisinden ilk Tematik Kent Ormanı olma özelliğine sahip, 5 etap halinde projelenen Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi “Seyir Tepesi” tüm halkın katılımıyla açılıyor. Geniş manzara açılımları sağlayan seyir noktaları, kent gürültüsü ve kirliliğinden uzak temiz havası ile insanların iyi zaman geçirmesine olanak sağlayan özellikleri ile dikkat çeken Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi “Seyir Tepesi”nin ilk etabı tamamlandı. “Şelale” adıyla yapılan bu etapta 35 metre yüksekliğinde 170 metre genişliğinde suni bir şelale yer alıyor. Yapılan sondajla sağlanan suyun akıtılacağı şelalede suyun aktığı noktada metre uzunluğunda bölüm bölüm 6 ile 9 metre genişliğe sahip süs havuzu bulunuyor. 500 araçlık otopark ile mescid, wc, bebek bakım odası ile birlikte kafeteryanın yer alacağı Şelale’nin açılışı için ünlü isimler Denizli’de olacak.

AÇILIŞ PROGRAMI YOĞUN

Şelale Park, El Sanatları ve Kır Lokantası; Gençlik Vadisi ve Horoz Köy; Sonsuz Bahçe; Renkli Orman ve Kültür Evleri bölümlerinden oluşacak olan Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı parkı Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi “Seyir Tepesi”, 9 Mart 2019 Cumartesi günü saat 15.00’te açılacak. Açılış alanında çiçek ve ağaç dikimi etkinliği ile başlayacak olan program Saat 16.00’da protokol üyelerinin konuşmaları ile devam edecek. Tanıtım filmi ve alanın gezilmesi ile devam edecek olan açılışın coşkusu, saat 17.30’da ünlü ses sanatçısı Yusuf Güney ve Naira konseri ile sürecek. Saat 18.30’da Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eski milli futbolcu Ergün Penbe, gazeteci yazar Hakan Çelik, Sports Tv’den Murat Ağca’nın katıldığı, Gazeteci, sunucu Emre Tilev yönetimindeki panel düzenlenecek. Etkinlik Dj performans eşliğindeki lazer gösterisi ile sona erecek.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Seyir Tepesi’nin 5 etaptan oluşacağını Şelale’nin ise bunların ilki olduğunu ifade ederek, “5 yaşında bir ilçe belediyesi olarak Türkiye’ye örnek eserleri hayata geçirmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz. Denizli’nin ilk millet bahçesi, kentin cazibe merkezi olacak. Şehir merkezinin her noktasından görünebilen özel konumu ve eşsiz manzarası ile doğa dostu, birçok ilki içinde barındıran projemizi halkımızın hizmetine açıyoruz. Biz 5 yılda ortaya çıkardığımız eserlerimizle geleceğe yönelik imzalar attık. Bu eserlerimiz yıllar sonra bile kullanılacak. Seyir Tepesi bu projelerden biri. Hafta sonunda yapılacak olan törenle bu dev tesisin ilk etabını hizmete sunmuş olacağız. Burası Denizli halkının ve kentimize gelen yerli yabancı turistlerin uğrak noktası olacaktır. Bir çok ünlü ismin de katılacağı açılışımıza tüm Denizli halkımız davetlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim