Uluslararası   Öğrenci Treni Pamukkale’de mola verdi. Ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini  yabancı öğrencilere  tanıtmak amacı ile düzenlenen etkinlik aynı zamanda kentimizin tanıtımına katkı sağlıyor.

Bu etkinlik kapsamında Pamukkale’yi ziyaret eden grup dünya UNESCO Kültür Mirası Pamukkale Hierapolis antik kentine hayran kaldı, bol bol resim çekilerek sosyal medyada bunu paylaşan öğrenciler ülkemizin de tanıtımına katkı sağladılar.

Akşam yemeğinde de gazeteci yazar Abbas Güçlü ile beraber olan öğrenciler yapılan toplantı ve konuşmalarla ülkemiz kültürünü daha iyi tanıma ve bundan sonra daha iyi tanıtma fırsatını da yakalamış oldular.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)'nca Türkiye Bursları kapsamında gerçekleştirilen kültürel etkinlikler 2016 yılında da devam ediyor.

Denizli Pamukkale de gerçekleşen bu etkinlikle ilgili Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği  (DENTUROD) başkanı Gazi Murat Şen Denizli de yapılan her etkinliğin önemli olduğunu vurgulayarak T.C. Başbakanlığına bağlı yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları başkanlığının düzenlediği bu etkinliğin şehrimiz tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek ziyarette bulunan grubun, ilimiz gezisinden çok etkilendiklerini bunun da Denizli turizmcilerini çok mutlu ettiğini söyledi

 

TÜRKİYE’NİN TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYORLAR

2015 yılında birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Treni 2016 yılında da yola çıktı. 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında ülkemizde eğitim gören, dünyanın farklı ülkelerinden başarılı 40 Türkiye Burslusu öğrenci 5 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanını gezme imkânı buluyor. Bu yıl Eskişehir, Kütahya, İzmir, Denizli, Afyon ve Konya'yı gezecek olan öğrenciler, 5 gün boyunca Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini doğrudan tecrübe etme şansına sahip olacak. Ayrıca seyahatleri boyunca bir takım kültürel programlarla Türkiye'nin tarihine, kültürüne, Türkiye’de ve dünyada yaşanan son gelişmelere dair seminer ve tartışma gibi interaktif etkinliklere katılacak.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim