Denizli Haber - Proje açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara katıldı.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi ABD öğretim elemanı ve proje yürütücüsü Dr. Merve Kocagül gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “gerçekleştirilen proje ile katılımcıların öğrenme motivasyonlarının artacağını, farklı bilim disiplinlerine yönelik ilgilerinin gelişeceğini ve bu yolla toplumda bilim-toplum etkileşiminin teşvik edileceğini beklediklerini” ifade etti. Yoğun ilginin gösterildiği projenin ziyaretçilerini okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile aileler oluşturdu.

Amaç bilim okuryazarlığının geliştirilmesi ve toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması

Temelde toplumun bilim okuryazarlığının geliştirilmesi ve toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanan proje ile özel olarak Türkiye Yeterlikler Çerçevesi kapsamında yer alan sekiz temel yetkinlik alanına uygun farklı bilim disiplinleri bağlamında çeşitli etkinlikler hazırlanarak projenin hedef kitlesi olan tüm Denizli halkına sunuldu. Proje kapsamında yer alan kırk iki farklı etkinlik, sanal gerçeklik, oyunlaştırma, yaratıcı drama, deneysel uygulamalar, simülasyon ve daha pek çok yöntemi barındırmakta.

Seyir Tepesi  “Bilim Tepesi”

Kapanış töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki şunları dile getirdi: “Seyir Tepesi  “Bilim Tepesi” olarak da anılmaya başladı. Pamukkale Üniversitesinin dahil olduğu etkinlikler hep kaliteli oluyor. Bu projeye ilk gün yaklaşık 4000 öğrenci katıldı. Çok yoğun bir programdı. Üniversite ile birlikte farklı projelerde de yer almaya hazırım. Yeter ki içerisinde sanat, bilim, spor olsun. Bu alanlarda bu tarz önemli faaliyetlerde bulunmak gerekiyor. Üniversite olarak burası sizin, arzu ettiğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çocuklarımızı; gençlerimizi tablet bilgisayardan kurtarmak gerekiyor. Elbette, bu araçlar; icatlar çok önemli ama yoğun kullanımının da önüne geçmek gerekiyor. Bu noktada bizlerin de üzerine düşeni yapmamız gerekiyor”.

Seyir Tepesi Kır Bahçesinde gerçekleştirilen kapanış töreninde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Proje Yürütücüsü Dr. Merve Kocagül tarafından proje ekibine teşekkür belgeleri takdim edildi. Kapanış konuşmasını yapan Dr. Merve Kocagül, proje ekibine ve desteklerinden dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: Tahir Aygün