Denizli Haber - Denizli’de iş insanı Halil İbrahim Palazca, 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne yapılacak olan Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde kullanılmak üzere 500 bin lira bağışta bulundu. Yapılan protokolde Palazca’nın adı yeni yapılan birime verilecekti. Fakat yapılan protokole şart koyan Palazca, bağışının yalnızca bu birimin harcamalarında kullanılmasını istedi. Üzerinden 7 yıl geçtikten sonra bir restoranda iki hastane çalışanının konuşmalarına tanık olan Palazca, paranın hastanenin döner sermaye işletmesinde kullanıldığını öğrendi.

‘DİLEKÇEYLE BAŞVURDU, PARASINI SORDU’

Geçtiğimiz ay Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne dilekçe ile müracaat eden Palazca; “Öğrendiğime göre bağışımın 350 bin lirası döner sermaye işletmesi hesabına ödenmiştir. Bu paranın nasıl ve ne amaçlı kullanıldığı konusunda tarafıma bilgi verilmemiştir. Bu hesaba ödenen 350 bin liranın açılacak olan yoğun bakım ünitesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmadığını öğrendim. Bu nedenle bağışımdan dönmekte, protokol tarihinden itibaren denkleştirici adalet ilkesi gereği yapılacak hesaplama ile tarafıma geri ödenmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.

‘TIBBİ CİHAZ ALDIK DEDİLER AMA’

Palazca’nın dilekçesine 5 Eylül’de yanıt veren PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi bağışla 4 kalem tıbbi cihaz alındığını bu cihazların 435 bin lira tuttuğunu kaydetti. Yanıttan tatmin olmayan Palazca hem rektörlük hem de uygulama merkezine yazdığı dilekçelerde; “Kalan 64 bin lirayı ne yaptınız. Aldığınız cihazların neler olduğu belirtilmiyor. Faturalar ibra edilmiyor. Bu cihazların benim yaptığım bağışla alındığını gösterir belge yok. Belgeleyin yoksa bağıştan vazgeçtiğimi ve bağışımın iadesini talep ediyorum” diyerek başvuruda bulundu.

‘BAĞIŞ YAPTIM, BENİ ÜZDÜLER’

Bugüne kadar pek çok bağışta bulunduğunu belirten Palazca SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada; “Ben hayır için bağışta bulundum. Üniversiteye ilk kez faydamız olsun istedik. Bu nedenle ihtiyaç olan ünite için şartlı bağış yaptım. Bağışımı döner sermayeye aktarmış ve kullanmışlar. Canımı sıkan bu oldu. Yine de olan bitenden haberdar değildim. Tesadüfen öğrendim. Bağışı yoğun bakım ünitesi yapacağız diye aldılar. 150 bin lirası normal kullanılıyor kalanı döner sermayeye aktarılmış. Mahkemeye verdim. Suç duyurusunda bulundum. Amacına uygun kullanmıyorsanız paramı geri verin” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün