Denizli Haber - Rektör Prof. Dr. Kutluhan mesajında “Pamukkale Üniversitesi olarak bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’ni bilimin her alanında söz sahibi haline getirmek ve elde edilen başarıları daha üst seviyelere taşıyabilme ruhu ve arzusuna sahip olabilmektir.” dedi.“Bugün, yüce ve asil Türk milletinin 30 Ağustos 1922’de tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Taarruz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecan ile kutluyoruz.

1919’da bağımsızlık ülküsü ile harekete geçildikten sonra Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak bir kez daha tescil edildiği bu şanlı zafer hem kutsal vatan topraklarını işgale girişmiş devletlere karşı duruşun hem de topyekûn yürütülen milli mücadelenin tarihî bir timsali olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, vatanını büyük bir iman, sevgi ve azimle savunan; geçmişi büyük başarılarla dolu bir ulusun onurlu tavrıdır. Bu zafer, istiklal mücadelesinin birlik ve kardeşlik duygularıyla ortaya çıktığı eşsiz bir destan olmasının yanında dünyadaki mazlum milletlerin ‘vatan’ anlayışına ilham yaratabilmiş de bir zaferdir.

‘Ya istiklal ya izmihlal’ deyip boyunduruk karşıtı mücadelesini net bir şekilde ifade eden aziz Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığına sonuna kadar sahip çıkmış; bu uğurda hiç düşünmeden canını feda eden kahramanlarımız sayesinde de bayrağımız dalgalanmıştır.

Tarihi ve ulusal mücadeleler sonunda atalarımızdan bize emanet ‘azim’, ‘inanç’, ‘çaba’ ve ‘başarı’ kavramlarını yaşayıp, yaşatma ve geleceğe aktarma konusunda Pamukkale Üniversitesi olarak bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’ni bilimin her alanında söz sahibi haline getirmek ve elde edilen başarıları daha üst seviyelere taşıyabilme ruhu ve arzusuna sahip olabilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100’üncü yılını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, bizlere bu gurur dolu anları yaşatan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

Editör: Tahir Aygün