Tavas’ın Kızılcabölük kasabasında yaşayan 85 yaşındaki 4 çocuk, 9 torun sahibi Sultan ninenin kalbine Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde kalıcı kalp pili takıldı. Son aylarda yaşadığı halsizlik ve göğüs ağrısı şikâyetleri dolayısıyla Tekden Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uz.Dr.Nihat Pekel’e başvuran Sultan Gülbahçe’nin yapılan anjio sonucunda damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi.

Zaman kaybetmeden operasyona alınan Sultan Nine kendisini Uz.Dr.Nihat Pekel ve deneyimli ekibine teslim ederek yeniden sağlığına kavuştu.

HASTANIN YAŞI KALP PİLİ İÇİN RİSK TAŞIYORDU, AMA…

Operasyonu gerçekleştiren Uz.Dr.Nihat PEKEL yaptığı açıklamada, hastanın yaşının ileri bir yaş olması nedeniyle kalp pili takılmasının risk taşıdığını belirterek “Hastamız bize 6 ay önce başvurmuş, nabızda yavaşlama olması nedeni ile kalp anjiyosu ve kalp pili takılması önerilmiş idi. O zaman hasta ve yakınları bu müdahaleleri hastanın vücudu kaldıramaz diye düşünerek olmak istememişlerdi. Ancak hastanın şikâyetlerinin devam etmesi ve son olarak da bir kaç kez bayılması nedeni ile tarafımıza tekrar başvurdular. Anjiyoda gördük ki bir damarı tamamen, bir damarı da tamamına yakın tıkalı idi. Oldukça büyük olan bu iki damarı hemen anjiyo masasında işleme devam ederek balon ve stent yöntemi ile açtık. Daha sonrasında hastamızı yatağında izleme aldık, başarılı damar açma işlemine rağmen kalp ritim bozuklukları devam eden kalp atışları aşırı hızlanan ve yavaşlayan hastamıza şoklama özelliği olan iki odacıklı kalp pili taktık. Hastamızı ileri yaşına rağmen gayet başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşturmaktan çok mutluyuz. Artık tıp alanındaki ilerlemeleri ve yeni teknolojileri hastalarımıza an ve an uygulayabilmekteyiz. Bu hastamız Amerika ya da Avrupa’nın en iyi merkezlerinde dahi bundan daha iyi tedavi olamazdı bunu özellikle belirtmek isterim. Denizlili dedelerime, ninelerime diyeceğim kendilerini güvenle bizlere emanet edebilirler”

“ARTIK O DA BENİM EVLADIM”

Kalp pili takıldıktan sonra eski sağlığına kavuşan Sultan Nine, kendisine kalp pili işlemi uygulayan Doktor Nihat Pekel’i artık evladı gibi gördüğünü söyleyerek “ Göğüs ağrım başlayınca çocuklarım beni acilen Tekden Hastanesi’ne getirdiler. Doktorum Nihat Bey beni iyice muayene etti ve ‘Teyzecim ağrıların geçecek biraz sabretmen gerekiyor’ dedi. Ben de ona güvendim. Allah Tekden Hastanesi’nin sahiplerinden, çalışanlarından ve Nihat oğlumdan binlerce kez razı olsun. Dört evladım vardı şimdi beş oldu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim