Denizli Özel Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi hekimleri,  yine Türkiye’de nadir görülen bir operasyona imza atarak bir ailenin daha yüzünü güldürdü. 

OĞLUNU DA 3 AY ÖNCE AYNI DOKTOR AMELİYAT ETMİŞTİ

4 kız, 5 erkek çocuğu olan, Honaz Emirazizli mahallesinde tarımla uğraşan, 93 yaşındaki Hesna Kaplan, geçtiğimiz günlerde evinde aniden rahatsızlandı. Hesna Kaplan, fenalaştığını bildirdiği çocuklarının çağırdığı ambulansla Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne getirildi. 3 ay önce oğlunun ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ünal Açıkel ile görüşmek istediğini söyleyen Hesna Kaplan’ın  yapılan ilk müdahalede kalp krizi geçirdiği belirlendi ve Kardiyoloji Servisi’ne yönlendirilerek yapılan anjiyoda bütün damarının tıkalı olduğu ortaya çıktı. Ailesiyle de yapılan görüşmeler sonucunda Hesna Kaplan’ın by- pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr.Ünal Açıkel başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği ameliyatta, Hesna Kaplan’ın kalbindeki tıkalı damarlara 6 tane bypass yapıldı. Yaşı da dikkate alınarak hastanede 5 gün gözlem altında tutulan Kaplan, sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

“YAŞ İLERLEMİŞ OLSA DA AMELİYAT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ”

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel,  70 yaş üstü hastaların genellikle kalp ameliyatı olmaktan çekindiğini belirterek, “50- 70 yaşındaki bir insana göre 80 yaş üstü ameliyat daha riskli. Ancak dikkatli bir cerrahi müdahale ile hastaya riskli de olsa başarılı bir ameliyat yapmak mümkündür” dedi. Prof. Dr. Ünal AÇIKEL, halkın genellikle 70 yaş üstü kalp ameliyatlarından korktuğunu ancak bunun yanlış olduğunu söyleyerek “Ekstra bir hastalık durumu ve bu hastalık düzeylerinin kalp ameliyatlarına engel teşkil etmemesi, ameliyatı yapacak cerrah tarafından dikkatli değerlendirildikten sonra 70 yaş üstü hastalar gayet başarılı şekilde kalp ameliyatlarını olabilir. Bu hastamızın da sağlığı son derece iyi. Hesna Teyzemiz de ilerlemiş yaşına rağmen kısa sürede eski yaşamına dönecek” diye konuştu.

93 yaşındaki 9 çocuk sahibi Hesna Kaplan ameliyatını gerçekleştirip kendisini hayata bağlayan Tekden Hastanesi Kalp ve Damar cerrahisi hekimlerine minnettar olduğunu belirterek, yeniden yaşama tutunduğunu ifade etti. Hesna Kaplan’a refakatçilik yapan 46 yaşındaki oğlu Yaşar Kaplan ise "3 ay önce kardeşim kalp rahatsızlığı nedeniyle Ünal Bey’e ameliyat oldu ve şuan kendisi sağlığından çok memnun. Annem rahatsızlanınca da hiç düşünmeden ailece Ünal Bey’e başvurduk. Annemin yaşı ilerlemiş olduğu için bu kadar başarılı bir ameliyat geçirebileceğini tahmin etmiyorduk. Hem doktorumuz Ünal Bey ve ekibi; hem de annemdeki yaşam sevinci sayesinde bu güzel anları yaşadık. Ünal Bey, ameliyattaki titizliğini ameliyat sonrası bizi sık sık ziyaret ederek, hal hatır sorarak da devam ettirdi. Tekden Hastanesi yöneticilerinin ilimize kazandırdığı bu güzel hizmetler için Allah onlardan binlerce kez razı olsun” dedi.  

Editör: TE Bilişim