Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Akşık, alerjik bünyeli çocuklarda bahar aylarında polenlerin artmasıyla birlikte alerjik hastalıkların görülme riskinin arttığını söyledi.

SEVİM SAY

Bahar aylarıyla birlikte polenlerin artış gösterdiğine dikkat çeken Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Akşık, sarışın, açık tenli çocukların genelde alerjik bünyeye sahip olduklarını ve bu dönemde alerjik hastalıkların görülme riskinin daha çok olduğunu söyledi.

Polenlerle birlikte daha çok alerjik nezle, alerjik bronşit, alerjik göz hastalıkları ve alerjik astımın arttığını ifade eden Dr. Akşık “Alerjik bronşitler, enfeksiyona bağlı akciğer hastalıkları ile karıştırılabilir. Bu nedenle geçmek bilmeyen öksürük ve burun akıntısı gibi şikayetlerde hastalığın temelinde yatan nedenin alerjik bir kökene dayanabileceği akla gelmeli, gerekirse bir çocuk hastalıkları uzmanına danışılmalıdır. Alerjiden korunmada en önemli şey ise, çocuğun alerjen maddeden mümkün olduğunca uzak tutulmasıdır. Ayrıca çocukların rüzgarlı havalarda polenlere karşı ağızları ve burunları mümkün mertebe korunmalı, kırlık yerlerden uzak durulmalıdır. Doktor önerisiyle polen ve diğer alerjik maddelere karşı ilaçlar önerilmişse, tarife göre dikkatle kullanılması gereklidir. Ayrıca bu tür alerjilerin etkisini arttıran gıda maddeleri ve benzerlerinden de uzak durulmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim