Denizli Devlet Hastanesi’ne kanser hastalarını ilgilendiren önemli bir yandal kliniği daha eklendi. Hastanede ilk kez hizmet vermeye başlayan Jinekolojik Onkoloji Kliniği ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde yumurtalık, rahim, rahim ağzı, vajina, vulva (kadın genital dış kısmı) gibi özellikli organların kanser ameliyatları yapılabilecek.

Denizli Devlet Hastanesi’ne Jinekolojik Onkoloji Uzmanı olarak atanan Op. Dr. Muzaffer Seyhan Çıkman, Jinekolojik Onkolojinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü içinde kanser ameliyatları ile ilgilenen özelleşmiş bir bilim dalı olduğunu belirterek burada hastalar için en uygun tedavi seçeneklerini multidisipliner olarak değerlendirip hastaya uygun olan cerrahi tedavi sürecini uygulayacaklarını söyledi. Çıkman: “Kadın üreme organları yumurtalıklar, rahim, döllenmiş olan yumurtayı taşımaya yarayan tüpler, vajen ve vajen girişini sınırlayan vulva'dır. Kadın üreme organlarında görülen kanserler, jinekolojik kanserler olarak adlandırılır. Bu organlardan kaynaklanan kanserleri inceleyen bilim dalı ise jinekolojik onkolojidir. Bu organların kanserlerinin tespit edildiği hastalar, kadın doğum hekimlerince değerlendirilerek kanser riski saptanan hastalar ve ulusal kanser taraması kapsamında veya diğer sağlık kuruluşlarında rahim ağzından elde edilen anormal HPV ve/veya smear sonuçları ile gelen hastalar randevu almadan Jinekolojik Onkoloji Kliniğimize direk başvurabilecekler. Burada hastane şartları dahilinde radyoloji, patoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkoloji, cerrahi onkoloji, gastroenterolojik cerrahi, genel cerrahi, üroloji, kalp damar cerrahisi bölümlerinin yardımları ile uygun tanı, tedavi ve takip hizmetleri verilebilecek” şeklinde konuştu.

Kanser tedavisinin; birçok uzmanlık dalının işbirliği ile doğru ve zamanında tanıyla uygun tedaviyi gerektirdiğini vurgulayan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Seyhan Çıkman; “Cerrahi tedavide amaç uygun hastalarda tümör dokusunun tamamının çıkarılmasıdır. Denizli Devlet Hastanesi’nde yumurtalık, rahim, rahim ağzı, vajina, vulva (kadın genital dış kısmı) kanserlerinin ameliyatlarını hastaya ve hastalığın durumuna göre kapalı veya açık cerrahi yöntemler ile yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim