İlimizde son yıllarda yapılan sağlık yatırımları ile birlikte kurumlarımızın fiziki, teknoloji ve insan kaynakları yönünden gösterdiği gelişmeler Denizlimizin çevre illerdeki bölgehalkına da hizmet vermesini sağlamaktadır.

İlimizde 3 ay içesinde yapımına başlanacak olan 1000 yataklı şehir hastanesi ile bu gelişmelere bir yenisi daha eklenmiş olacaktır. Daha önce Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun "Denizli Sağlık Kenti" olacak diye ifade ettikleri hedefin ilk adımı atılmış olacaktır.

Denizli Şehir Hastanesinin yapımı öncesinde Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden gelen teknik heyet hastane inşaat alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI'yı makamında da ziyaret eden heyet ile şehir hastanesinin inşaatı ve inşaat alanı hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI görüşme sonrası bir basın açıklama yaptı.

Bugün “şehir hastanesi” kavramı ile bir şehrin sağlık hizmetlerinin entegre olarak sürdürülebileceği, farklı ünitelerden oluşan bu kompleks yapıyı kastediyoruz. Bu nedenledirki şehir hastanelerinin yerini seçerken ulaşım açısından, yerleştiği alanın büyüklüğü, gelişme açıklığı, altyapısı açısından şehrin bugününe ve yarınına hitap eden sağlıkalanındaki hizmetleri entegre bir şekilde verilecek bir yer olarak tanımlıyoruz. Bundan sonra bir şehirde birkaç tane hastane de olsa, şehir hastanesi dediğimiz zaman orada oşehirde alınabilecek sağlık hizmetlerinin tamamının alındığı bir hastaneyi anlıyoruz.

Ülkemizde 2013 yılında çalışmalarına başlanan şehir hastaneleri ile 2018 yılına kadar yapılacak olan 34 şehir hastanesi ile yaklaşık 40 bin yatak kapasitesine ulaşılmasıhedeflenmektedir. Bu 34 şehir hastanesinde birisi de Denizli'de yapılacaktır. Denizli Şehir Hastanesi, 434.740 metrekarede yapılacak olup Üçler Karahasanlı Bölgesinde, 3ayda yapımına başlanacaktır. Yaklaşık 1 Milyar TL maliyeti olacağı tahmin edilen hastanenin 2 yıl içerisinde de tamamlanması planlanmaktadır.

Şehir hastanesi, son derece modern yapıda, servisleri nitelikli odalardan oluşan, içerisinde en son teknoloji tıbbi cihazların bulunacağı depreme dayanıklı çevre dostu olan veenerji tasarrufu sağlayan bir hastane olarak planlanmaktadır. Hastane 14 blokta, 115 onkoloji, 295 kardiyovasküler cerrahi, 102 kadın-doğum -çocuk , 488 diğer branşlardatoplam 1000 yataklı olarak inşa edilecektir. Buna ek olarak hasta yakınlarının kalabileceği otel, otopark, spor alanları gibi sosyal alanlar birlikte ve helikopter pistine sahipkompleks bir yapı olacaktır.

Şehir hastanesi, ilimizin sağlık vizyonunu değiştirecektir. İleri ki dönemlerde sağlık sistemimize ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı muhakkaktır. SağlıkBakanlığımız sağlık turizmine ayrı bir önem vermektedir. Bakanlığımızın 2014-2017 Stratejik Planında, nihai hedefini; “Türkiye'nin Bölgesinde Sağlık Alanında Kaliteli ve EkonomikHizmet Sunumuyla Sağlık Turizminde Lider Olmak" olarak belirlemiştir. Sağlık turizmi için ülkemize, 2012 yılında 260 bin kişi olan turist sayısını, 2017 yılında 700 binlere, 2023yılında ise 2 milyon kişiye çıkarmayı hedeflemiştir. Bilindiği gibi İlimizde de “Sağlık Turizm Merkezi” olması için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Denizli Şehir Hastanesi, sağlıkturizminde önemli hedefleri olan ilimizin özellikle 2017 yılı için hedeflenen turist sayısından en büyük payı alabilmesinde önemli katkılar sağlayacaktır.”

Editör: TE Bilişim