Çin’den dünyaya yayılan ve Mart ayından bu yana Türkiye’de de etkili olmaya devam eden korona virüste vaka sayısı artmaya devam ederken sağlıkçılar eylem yapmaya hazırlanıyor. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Türk Tabipleri Birliği'nin 11-14 Eylül tarihleri arasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşları anmak için formalara ve önlüklere Siyah Kurdela takarak görev yapma eylemi çağrısına uyduklarını aktardı. Erbay, 17 Eylül perşembe günü 12.30'da bir dakikalık saygı duruşunda bulunacaklarını açıkladı.

ÖLÜM-KALIM SAVAŞI NİTELENDİRMESİ

Erbay, “Siyah Kurdela ile, kaybettiğimiz en değerli varlıklarımız yani insanlarımızı anarken onların boşuna ölmediğini, çok değerli hatıralarıyla birlikte hayatları pahasına kendimizi korumakla yükümlü olduğumuz dersini aldığımızı ve anladığımızı ispat etmeliyiz. Hepimizin ailesini, büyüklerini, küçüklerini yani toplumumuzu koruyabilmek için birey olarak Maske, Mesafe, Hijyen kurallarına uyarak görevimizi yaptığımızı göstermemiz gerekiyor. Bu bir ölüm-kalım mücadelesidir. Bu mücadeleyi sadece kendimiz için yapmıyoruz, önlemlere uyarak bir zincir şeklinde tüm insanlarımızı korumuş oluyoruz. Bu zincirin zayıf halkası olmayalım, herhangi birimizin önlemlere uymadaki ihmali eninde sonunda kendisine veya yakınlarına zarar verecektir” dedi.

DENİZLİ İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Denizli’deki son durumu da değerlendiren Erbay, “Denizli'de de PCR testleri ile virüz pozitif saptanan hasta sayısı her geçen gün artmakta, kontrolü de giderek zorlaşmaktadır. Denizli için de tehlike çanları çoktandır çalmaktadır. Bu süreçte ilimizden ve ülkemiz genelinde pekçok şehrimizden hekim, hemşire, sağlık teknisyeni ve personeli olarak sağlık çalışanımız ve vatandaşımız bu hastalığa yakalandı ve birçoğunu da kaybettik maalesef. Bu süreçte özellikle hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız çok yıprandılar ve yoruldular. Denizli'den de ülkemiz genelinden de pandemi sürecinde emekliliği erkene çekme ve istifalar yaşanıyor ard arda. Sağlıkçılarımızı kaybedersek halkımızı nasıl yaşatacağız. Sağlık çalışanlarına maddi ve manevi olarak destek olunmalı, iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmeli ve hakları karşılıksız bırakılmamalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim