Cildin için yaptığın yanlışlar, henüz kendini göstermeyebilir ancak ileride cilt görünümünü önemli oranda etkileyecek. Evet, güneşin altında güneş korumasız geçen saatler mutlaka kırışıklık olarak geri dönecek, peki ya bilmem gereken başka ne var?  Daha pürüzsüz ve genç görünen bir cilt için aşağıdaki dört alışkanlıktan uzak dur.

 

1. Yana doğru uyumak:

Yapılan çalışmalar bazı uyku alışkanlıklarının 'gece çizgilerine' yol açtığını göstermiş. Yorucu bir günden sonra uyuduğun derin uykulardan bahsetmiyoruz. Bu kalıcı kırışıklıklar, uzun süre aynı şekilde yüzüne yastık veya yatakla baskı yaptığında meydana geliyor. Bunu önlemek için ilk önerimiz, sırt üstü uyumayı alışkanlık haline getirmen ama eğer yapamıyorsan, uyku pozisyonunu sık sık değiştirmeyi dene. Gece kremleri uygulamayı da deneyebilirsin.

 

2. Güneş korumasız araba kullanmak:

Ne yazık ki araba camları (ve tüm camlar) güneşin zararlı ışınlarından cildini korumuyor. Günün her anında kendini güneş ışınlarından koruyarak tam koruma sağlamalısın. Günlük nemlendiricinizin içine güneş koruması eklemeyi deneyebilirsin.

 

3. Yüzünü çok sık yıkamak:

Ne kadar çok o kadar iyi değil mi? Aslında hayır. Yüzünü çok sık veya sert bir şekilde yıkamak, cildine baskı uygulamana ve zamanla kırışıklıklara neden olabilir. Yüzünü günde iki kereden fazla yıkama ve doğru bir şekilde yıkadığından ve makyajını temizlediğinden emin ol.

 

4. Çok fazla pudra kullanmak:

Pudra cilt görünümünü matlaştırır ve kuru görünüm sağlar. Çok kuru ciltler ise yaşlı ve yorgun gözükmeye eğilimlidir. Bu nedenle pudrayı abartmamaya dikkat et. BB kremleri denemeye ne dersin?

 

5. Fazla mimik yapmak:

Gözlerini sıklıkla kısmak, kaşlarını çatmak gibi belli ifadeleri sıklıkla yapmak cildinin erken kırışmasına neden olacak. Ancak söylemeden edemeyeceğiz, çok sık gülmek nedeni ile oluşan kırışıklıklar, bir kadına en çok yakışan kırışıklıklar!

 

Editör: TE Bilişim