Özel Denizli Tekden Hastanemizde  Yenidoğan ve Çocuk  Kalp Hastalıklarının Cerrahi Tedavisi başarı öyküsü.
Hastanemize Geçtiğimiz ay içersinde Antalyadan gelen 3 bebek hastamız doğum sonrası kalp yapısı ve şeklinin normal olmadığı saptanarak acil şartlarda Antalya dan hastanemize sevk edildiler. Yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki değerlendirmeleri sonrası acil ameliyat gerektiği kararı verildi. Hastalarımız doğum sonrası Pediatrik Kalp Damar Cerrahisi ekibi tarafından  zorlu kalp ameliyatlarına alındılar. Başarılı geçen ameliyat sonrası yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisi tamamlanan hastalarımız anne kucağında taburcu edildiler.  
Hastanemizin  Eğitim Direktörü ve Yenidoğan Uzmanı Doç Dr. Osman ÖZTEKİN Doğumsal kalp hastalıkları yenidoğan döneminin en ağır sorunlarından biridir ve acilen tedavi edilmesi gerekmektedir. Çoğu zaman tedavisi ameliyat ile düzeltme yapılması şeklinde olup bu tür tedavilerin uygulandığı merkez sayısı ülkemizde oldukça azdır. Maalesef doğumsal olarak kalp sorunları ile doğan bebekler için tedavi merkezi bulmak ve uygun şekilde tedavilerinin yapılabilmesi, ciddi sorun olmaya devam etmektedir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yenidoğan dönemi hastalıkları tedavisi konusunda yoğun şekilde hizmet vererek  adından sıkça söz ettiren Özel Denizli Tekden Hastanemiz, bundan böyle yenidoğan ve çocukluk dönemi  kalp hastalıklarının cerrahi tedavisi konusunda da tüm ülkeye hizmet vermeye başlamıştır.  Denizli ve Tüm Ülkemize hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.
Tekden Hastanesi Başhekimi Yusuf POLAT ise ‘’Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olarak doğu ve güneydoğu bölgesi dahil olmak üzere tüm Türkiyeye hizmet verebilmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz.  Yenidoğan hastalıkları konusunda var olan tecrübe ve akademik bilgi birikimimizi her geçen gün artırarak yola devam ediyoruz.  Doğumsal kalp cerrahisi ile birlikte Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde doğumsal  sorunlar nedeniyle cerrahi yada medikal tedavi gereken tüm yenidoğan hastalıklarının takip ve tedavisi yapılabilmektedir. Bu alanda Türkiyenin sayılı kurumları arasında olma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim