Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde yaşayan 61 yaşındaki 3 çocuk annesi emekli Nuriye Kuransoy, yıllardır sağ ayak başparmağında dayanılmaz ağrılar yaşıyor, yürümekte zorluk çekiyordu. Günlük işlerini dahi yapamaz hale gelen Kuransoy, ailesi ile birlikte bu konuda uzman bir hekim arayışına girdi ve çareyi Denizli’de buldu. Hasta Nuriye Kuransoy, Özel Denizli Tekden Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Necip Özateş’e başvurarak yaşadığı tüm sıkıntıları doktoru ile paylaştı. Op.Dr.Necip Özateş, yaptığı tüm tetkik ve incelemelerin sonucunda hastanın baş parmağındaki kireçlenmenin cerrahi tedavisine karar verdi. Nuriye Kuransoy, yapılan operasyonun ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

“AYAK PARMAĞIM YÜZÜNDEN YÜRÜYEMİYORDUM”

Nuriye Kuransoy, ağrıyan yerinin çok küçük bir bölge olduğunu söylese de yaşadığı acının çok büyük olduğunu söyledi ve ekledi: “Yıllardır sağ ayağımda başparmağımı hareket ettiremiyordum. Merdiven inip çıkamaz hale geldim, ağrılarım arttıkça da topallamaya başladım. ‘Bu böyle olmaz’ dedim ve ‘Bize en yakın hangi doktor iyi ise ona gideceğim’ dedim. Allah, doktorumuzdan bin kere razı olsun. Parmağımdaki ağrıyı yaptığı ameliyatla sonlandırdı. Tam iyileştikten sonra eskisi gibi yürüyeceğim inşallah”

“YAPTIĞIMIZ OPERASYONUN SONUÇLARI YÜZ GÜLDÜRÜCÜ”

Başarılı operasyona imza atan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Necip Özateş ise; ameliyatın basit ancak yüz güldürücü sonuçları olduğunu söyledi. Dr.Özateş “ Hastamızın sağ ayak baş parmağında belirgin bir artroz dediğimiz kireçlenmesi vardı. Yıllar boyunca birtakım yapılan işlere, mesleki hayata ve zorlamalara bağlı olarak eklem kıkırdağı büyük ölçüde zarar görmüştü ve uzun süredir hem hareketsiz hem de belirgin bir ağrısı olan ayak parmağının bir ekleminde rahatsızlığı vardı. Teyzemizin durumunu değerlendirdik ve cerrahi operasyon planladık. Bu süreci hastamız ile de paylaştık. Yapılan cerrahide bu eklem birtakım cerrahi tekniklerle düzeltildi ve o bölgeye küçük bir implant takıldı. Bu ameliyatımızın amacı; özellikle hem ağrısız hem de rahat hareket edebilen bir eklem sağlamaktı. Nitekim de buna sonuca ulaştık. Bu ameliyat, ağır bir operasyon biçimi değil. O yüzden bu tarz şikayeti olan hastalarımızın bu konu hakkında endişe etmemeleri gerekiyor. Bu operasyon basit, süre olarak kısa ve sonuçları da gayet yüz güldürücü. Haliyle bu ağrılar ile yaşamaktansa ufak bir cerrahi operasyon ile daha rahat bir hayata ve daha düzgün bir yürüyüşe kavuşabilmeleri mümkün. Hastamızın şikayeti özellikle ayak parmağında belirgin bir ağrısı vardı. Bununla birlikte ayak parmağı hareketlerinde kısıtlılık vardı. Bu durum hastamızın merdiven inip çıkmasına, yürümesine engel oluyor, aksama ve topallamalara sebep oluyor.Aynı zamanda teyzemiz uzun süre ayakta kaldığında ve özellikle geceleri artan belirgin ağrıları vardı.Teyzemize yapılan birtakım medikal tedaviler bu noktada başarısız kalmakta ve yetersiz gelmekte idi. O yüzden bizde tedavi olarak cerrahi tedaviyi tercih ettik” dedi.

Editör: TE Bilişim