Diz ayrısı nedeniyle PAÜ Hastanesi Ağrı-Algoloji Ünitesine başvuran 73 yaşındaki Emine Paçacıoğlu, kök hücre tedavisi ile ağrılarından kurtuldu.

PAMUKKALEHABER 
Gece uyutmayan diz ağrısı şikayeti ile PAÜ Hastanesine gelen 73 yaşındaki Emine Paçacıoğlu, kök hücre tedavisi için Ağrı-Algoloji Polikliniğine başvurdu. Paçacıoğlu, ağrı nedeniyle geceleri uyuyamadığını, bir ay önce doktorunun tasfiyesi üzerine 1 ay önce kök hücre tedavisine başladığını söyledi. 

Tedavi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses, “Dizdeki kireçlenmeler ve eklem kıkırdağındaki diz ağrıları toplumun büyük kısmında en sık görülen şikayetlerden biridir. Son 5 yılda dünyada yaygın olarak uygulamaya geçen yenileyici en güncel tedavi şeklidir. Biz hastamıza tıbbi uygulamalar içinde en etkin tedavilerden kök hücreyi uyguladık . Kök hücre uygulandığı bölgede dokuların kendisinin yenilenmesini uyaran bir hücre yapısıdır. Her hasta için kök hücreyi kendi dokularından hazırlıyoruz. İki farklı dokudan kök hücre hazırlanabilmektedir. Bunlardan biri kemik iliği ve kendi yağ dokusudur. Özellikle yağ dokusu hazırlama kolaylığı ve kök hücre sayısı çokluğu yüzünden hastamıza yağ dokusundan kök hücre hazırladık. Tedavi sonrası ameliyat eşiğinden dönen hasta sayımız oldukça fazladır. Sadece diz eklemlerinden değil kalça ve omuz eklemlerinden kaynaklanan ağrılardan da kurtulmak için kök hücre tedavisi uygulanmaktadır” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim