Limon ve Su mucizesini Pamukkalehaber.com'a aktarak Diyetisyen Ersoy Ercan pamukkalehaber.com okuyucularına detayları ile bilgi verdi 


Limonlu su içtiğimizde vücudumuzda neler oluyor?
Ersoy Ercan, değerlendirmesine göre  1 yıl boyunca her gün 1 bardak limonlu su içmenin Denizlililerin sağlığındaki olan etkilerini anlattı.  İşte içtiğimiz suyun içerisine 1 dilim limon koyduğumuzda sağlığımızda meydana gelen o değişimler...

Ersoy Ercan, 
Özellikle Denizli’de içme suyundaki kireç yoğunluğu biraz fazla bu nedenle Sağlıklı bağırsaklar ve sağlıklı sindirim sistemi vücudumuzun temel taşları arasında yer almaktadır. Birde Denizli’de hatırı sayılır bir çay tüketimi var. Çay’ın etkisinin azaltma konusunda limon önemli bir etken. 

İyi bir bağırsak, bağışıklık sistemimiz açısından oldukça önemlidir. Bağırsak sağlığı iyi olduğunda vücut direnci de yükselecektir. Her sabah içilen ılık limonlu su kolon temizliğine yardımcı olmaktadır. Bir narenciye meyvesi olarak, limonlar, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı koruyucu bir etki oluşturmak için birlikte çalışan C vitamini ve antioksidanlarla doludur.
Ersoy Ercan 
Denizli özellikle kuru bir havaya sahip, Recep Yazıcıoğlu Barajı biraz havayı nemlendirse de kuru bir havada ciltte lekeler oluşuyor. 
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan limon suyu cildimizdeki lekelerden kısa sürede kurtulmamamıza yardımcı olur. Kırışıklıkların kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlar.
Ersoy Ercan 
Karaciğer dostu Karaciğerinizi mutlu tutmak, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir ve limon suyu içmeniz karaciğerinizin üst seviyesinde çalışmasına yardımcı olabilir. Enzim fonksiyonunu artırarak toksinleri temizlemenin yanı sıra, limonlarda bulunan sitrik asit de zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olur.
Son dönemde Denizli’de fastfoodlarda artış var. Bu nedenle hazırgıda tüketimi Denizlililerin metabolizmasını etkiliyor. 
Metabolizma hızını arttırır Diyet ve yaşam tarzınızda sağlıklı, sürdürülebilir değişiklikler yaparak kilo vermek istiyorsanız, limon suyu mükemmel bir eştir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan limonlar, açlık kusurlarını azaltma etkisine sahip pektin lifi de içerir.

Editör: TE Bilişim