Durmuş ailesinin bebeklerinde  doğumdan hemen sonra Manisa da yapılan tetkiklerinde Yenidoğan döneminin en ağır kalp hastalıklarından birisi olan, kalbin ana damarlarının ters yerleşimli olduğu (Büyük Arter Transpozisyonu) saptandı. Yenidoğan döneminin en ciddi kalp sorunlarından birisi olan bu durum karşısında acilen ameliyat gereksinimi olan minik bebek  için Manisa da tüm sağlık ekipleri seferber oldu. Tüm Türkiyede oldukça sınırlı sayıda merkezde yapılabilen büyük ve oldukça riskli kalp ameliyatının Denizli’deÖzel Tekden hastanesinde yapıldığı bilgisi üzerine minik bebek Tekden hastanesine sevk edildi. İlk değerlendirmeler sonrası kısa sürede kalp damar cerrahisi tarafından hasta ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası yenidoğan yoğun bakım ünitesinde devam eden tedavisi çok kısa süre içerisinde taburculukla sonlandı. 
Konu hakkında bilgi veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Eğitim Koordinatörü ve Yenidoğan Uzmanı Doç Dr Osman Öztekin; ‘’Doğumsal kalp hastalıklarının yaklaşık olarak  yüz doğumda bir görülür her kalp hastalığı olan çocuk yada bebeğin tedavisi aynı değildir. Basit kapanmamış bir damarın kapatılmasından, yarısı gelişmemiş bir kalbi, hayata adapte etmeye kadar bir seri operasyon hatta kalp nakline kadar çeşitli ameliyatlar gerekebilir. Hastalara doğar doğmaz aynı gün ameliyat gerekebildiği gibi erişkin yaşa kadar fark edilemeyip  50-60’lı yaşlarda bile bu hastalıktan ameliyat olabilirler.
Çocuk Kalp Hastalıkları tanı ve tedavisi  yalnızca, gelişmiş ve üst düzey merkezlerde yapılabilmektedir.
Yenidoğan ve çocukluk dönemindeki kalp ameliyatlarının yapılacağı merkezin mutlaka; deneyimli Cerrahi ve Anestezi ekibi bununla birlikte en üst standartlara sahip bir Yenidoğan Yoğun Bakım ekibine sahip olması gerekmektedir. 
Maalesef bebeklik ve çocukluk dönemi, açık kalp ve kapalı kalp ameliyatları düzenli bir şekilde  Denizli’de bugüne kadar yapılamamaktaydı. Bu güne kadar Yenidoğan hastalıkları konusunda  her türlü tedavinin yapılabildiği merkezimizde bundan böyle  1 günlük bebeklerden başlayarak tüm çocukluk dönemi kalp hastalığı ameliyatları da yapılabilecektir.
Denizli de yenidoğan ve çocukluk döneminin bu tür büyük kalp ameliyatlarını yapılabilir kılarak tüm bölgeye ve ülkemize büyük hizmet sağlayan; başta kalp damar cerrahisi ekibi olmak üzere, tüm anestezi ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarına teşekkür eder, tebrik ederim’’ dedi.
Bebeğin babası……  ‘’Bebeğimizin daha doğumunun ilk günlerinde böylesi ağır bir kalp hastalığı tanısı alması bizi yıktı. Aynı zaman da bu kalp hastalığının tedavisinin çok özel merkezlerde yapılabildiği ve riskinin çok yüksek olduğu söylendi. Ameliyatın yapılabileceği güvenli ve tecrübeli bir merkez arayışımız Denizli’de Tekden Hastanesinde son buldu. Daha ilk günlerde Tekden hastanesinin doktorlarına ve ekibine güven duygum gelişti, çok şükürler olsun ki bebeğimizi kucağımıza aldığımızda doğru kararı vermiş olduğumuzu gördüm. Heran beni ve ailemi bilgilendiren ve tüm ayrıntısı ile bebeğimin durumunu bana aktaran tüm hocalarımıza ve Tekden hastanesi personeline tekrar tekrar teşekkür ederim.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim