Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Hastanesi’nde bir süre önce hizmete giren Gamma Knife Merkezi’nde bıçaksız beyin tümörü ameliyatları devam ediyor. 

PAMUKKALEHABER

Gamma Knefe Ünitesi hakkında bilgi veren PAÜ Hastanesi Beyin Cerrahı Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Feridun ACAR  “ Şu anda dünyada 300’ün üzerinde Gamma Knife merkezi var. Türkiye'de ise; son olarak Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Gamma Knife merkezinin de katılımıyla toplam 7 merkez hizmet veriyor olacaktır” dedi. 
Gamma Knife tedavisi hastalığın durumuna göre 15-20 dakika veya 2-3 saat sürebildiğini, üstelik hastalar aynı gün içinde evlerine dönebildiğini söyleyen

Prof. Dr. Acar, Pamukkale Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalının Ege Bölgesi’nde Gamma Knife uygulayabilen tek merkez durumunda olduğunu belirtti.  

Gamma Knife ile ilgili şu bilgileri veren Prof.Dr. Acar şunları söyledi: ”Gamma Knife, ışınla hastalıklı beyin alanına etki eden bir yöntemdir. 192 adet gamma ışını kaynağından çıkan ışın demetleri hastalıklı bölgede odaklanır ve bu şekilde çevresindeki sağlıklı beyin dokusuna zarar vermeden, hastalıklı doku yüksek doz radyasyonla tedavi edilir.”    
 

Editör: TE Bilişim