8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Üniversite çalışanlarını “Sağlık İçin Hareket Et” Etkinliğinde buluşturdu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Dünyada 100 yılı aşkın süredir var olan fizyoterapistlik mesleği yaklaşık 50 yıldır icra edilmektedir. Fizyoterapist; mesleğe özgü ölçme ve değerlendirme yöntemleri ile hasta, engelli ve sağlıklı bireylere fizyoterapi ve rehabilitasyon programları planlayan ve uygulayan mesleki otonomiye sahip bir sağlık profesyonelidir.” dedi.

Çocuk, erişkin, yaşlı tüm bireylerin düzenli olarak fiziksel aktivite yapmaları gerekir. Fizyoterapistler, fiziksel aktiviteyi yaşamın bir parçası haline getirmeye yardımcı olurlar. Bu çerçevede bugün okulumuzda 4 farklı etkinlikte Klinik Pilates, Yoga, BETY (Bilişsel Egzersiz Terapi Yaklaşımı) ve Restoratif Yoga ile personelimizi buluşturduk. Bunun yanı sıra yüksekokulumuzun 4.sınıf öğrencileri, düzenli fiziksel aktivite yapmanın önemi konusunda farkındalık yaratmak için Üniversite yerleşkesinde broşür dağıttılar.

Türkiye’nin hayatına hareket katmak üzere yola çıkan fizyoterapistlerin 8 Nisan Türkiye Fizyoterapi Gününü kutluyor, daha sağlıklı bir Türkiye diliyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim