Denizli Haber - Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet hakkında basın açıklaması düzenledi. Odada yapılan açıklamaya; Genel Sekreter Fercem Erbay, Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Eskicioğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi Başkanı Selçuk Göçmen, Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Başkanı F. Bilge Karaomca Ök ile Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Erkan Kaygın da katıldı. Açıklamayı okuyan Başkan Erbay; “Sağlık sisteminin değişmesiyle halkımız nitelikli sağlık hakkına ulaşırken sorunlar yaşamakta, sistemden doğan sorunlar nedeniyle iş yükü artmakta olan hekimler, sağlık çalışanları sistemin olumsuzlukları ile çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Bu olumsuzlukların başında gelen sağlıkta şiddetin yaşanmadığı tek gün geçmemektedir. Güvenli işyerleri ve etkili bir şiddet yasası için ivedilikle bir karar alınmasını bekliyoruz.  Hekimler, sağlık çalışanları şiddet ile karşı karşıya kalırken yetersiz istihdamın ve yoğun sağlık talebinin karşısında fiziken ve ruhen tükenmektedirler. Birçok hekim, sağlık çalışanı bu süreçte emekliliğini istemekte, istifa etmektedir. Mesleğine yeni başlayacak olan arkadaşlarımız da yurtdışına çalışma olasılıklarını değerlendirmekte, ülkelerini terk etmektedirler” dedi.

“8 ŞUBAT GÜNÜ UYARI GÖREVİNDE OLACAĞIZ"

 Genel Sekreter Fercem Erbay ise şunları kaydetti: “Koruyucu sağlık hizmetinin ne denli önemli olduğunu pandemi sürecinde yakıcı bir şekilde hep beraber tecrübe ettik. Halkın sağlık hakkı mutlaka öncelenmelidir. Sağlık çalışanlarının talepleri ile halkın sağlık hakkı talebi birbirinden ayrılamaz. Bizler; sağlık emek meslek örgütleri bir mücadele programı başlatıyoruz. Hekimlerin ve diş hekimlerinin gelirlerinde düzenleme içeren ama onlar arasında dahi eşitsizlik yaratmayan ve tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir yasa tasarısın ivedilikle Meclisimize getirilmesini bekliyoruz. Tasarının mecliste getirilmemesi halinde 8 Şubat Günü uyarı görevinde olacağımızı ve gerekirse de süresiz olarak göreve hazır bulunduğumuzu buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Pandemi dönemi bizlere sağlık sisteminde halkın sağlık hakkının, sağlık çalışanlarının sağlığının güvenliğinin önemle üzerinde durmamız gerektiğini gösterdi.”

“CEZA YÖNETMELİĞİ İPTAL EDİLMELİ"

 Ökte yandan Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği hakkında düzenlenen basın açıklaması Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Selda Demirci okudu. Yönetmeliğin 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe girdiğini ifade eden Demirci; “Bu komisyonların dağıtılıp, ceza yönetmeliğinin tamamen iptal edilmesi yegane isteğimizdir. O güne kadar mücadelemize devam edeceğiz, tüm gücümüzle aile hekimlerinin ve çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim