Denizli'de, Samsun'da görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi protesto edildi. Saldırıya tepki göstermek için ülke genelinde olduğu gibi kentte de 09.00 ile 09.15 arası acil servisler hariç polikliniklerde hasta muayenesi yapılmadı.

 

Samsun'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Denizli'de Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve çeşitli sendikalar tarafından protesto edildi.

 

İlk olarak saat 09.00'da; Denizli Devlet Hastanesi önünde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Berna Öztürk, doktorlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında acil servisler hariç polikliniklerde 15 dakika boyunca hasta muayenesi yapılmadı.

 

SALDIRI KINANDI

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan da sağlık çalışanlarıyla birlikte iş bırakma eylemi yapıp, saldırıyı kınadı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde Furtun için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, konuşma yaptı. Sağlık hizmeti sunan, insan sağlığının korunması, hayatının devamı için zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat özveriyle görevini yerine getiren sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muameleleri kınadıklarını söyleyen Arpacı, "Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz. Sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenmiyoruz. Sağlık sektörü, güzeli, iyiyi, merhameti, saygıyı, sevgiyi içinde barındıran ve insanın sağlıklı yaşayabilmesine yönelik faaliyetleri gerçekleştiren büyük bir hizmet sektörüdür. Şiddet olayları sebebiyle sağlık sektöründe sevgi ve saygı ortamının hakimiyetini kaybetmemesi için sağlığın diğer paydaşları olan vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve medya ile birlikte hareket etmek durumundayız. Şiddet eylemlerinin son bulması ve şiddet dilinin topluma hakim olmaması hep birlikte verecek olduğumuz mücadele ile sağlanacaktır" dedi.

 

Saldırıya bir tepki de Sağlık-Sen Sendikası'ndan geldi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde toplanan sendika üyeleri, Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto etti.

 

Editör: TE Bilişim