Özel Denizli Tekden Hastanesi 4 yıldan önce başlattığı koruyucu sağlık hizmetleri kapsamındaki bilinçlendirme seminerlerine devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik düzenlenen toplantıda, kanserde erken tanının önemi vurgulandı. 

PAMUKKALEHABER

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Büyükşehir Belediyesi personeline Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Namık Özkan tarafından ‘Kanser ve Tedavisi’ başlıklı sunum gerçekleşti. 

Belediye personeli gibi yoğun tempoda çalışan birçok vatandaşın  sağlığını ihmal etmemesi konusunda ciddi uyarılarda bulunan Doç.Dr.Namık Özkan, kanser hastalığının basit ve bazen de sinsi belirtilerle yol aldığını, bu nedenle rutin sağlık kontrollerinin yılda belli aralıklarla yapılması gerektiğini söyledi.

“ERKEN FARK EDİLDİĞİNDE TEDAVİNİN BAŞARI ORANI ARTAR”
Doç.Dr.Namık Özkan kanserin belirtilerini bilmenin hastalığın erken teşhisi açısından önemli olduğunu ifade ederek, açıklanamayan kilo kaybı, ateş, halsizlik, ağrı, memede veya vücutta hissedilen kitleler, cilt değişiklikleri, kanama, dışkılama veya idrar yapma alışkanlığında değişiklik, öksürük ve horlama, ben ve siğillerdeki değişikliklerin kansere işaret edebileceğini açıkladı.

Kanserin en çok öldüren ikinci hastalık olduğunu söyleyen Doç.Dr. Namık Özkan, özellikle sosyal medya aracılığıyla yayılan kansere dair çoğu bilginin doğru olmadığına da değinerek, “ hastalığınızı internetten, komşudan değil hekiminizden öğrenin. Bunu yapın ki hayatınıza sağlık katın. Çünkü kanser gibi daha birçok önemli hastalık sizi etkilediği kadar ailenizi ve sevdiklerinizi de mutsuz ediyor. Bu şekilde maddi manevi her anlamda yıpranmak söz konusu olabilir. Tüm bunlara maruz kalmamak adına yapacağınız şey çok basit. Rutin hekim kontrolü” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DENİZLİ İÇİN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan anlamlı işbirliği için Tekden Hastanesi’ne teşekkür ederek, “Denizlimiz alt yapıdan kültüre, eğitimden sağlığa hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Halkımıza ulaşım, eğitim, kültür alanında olduğu gibi alt yapı çalışmaları ve sosyal hizmetler konusunda da en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” Diye konuştu.

Başkan Zolan, “4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Tekden Hastanesi ile işbirliği gerçekleştirdik. Bu güzel etkinliğe vesile olan Tekden Hastanesi’ne duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye ekledi.  

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, 4 sene önce "Vatandaşımızın Sağlığından Bizler Sorumluyuz" diyerek yola çıktıklarını vurgulayarak, “Kanserde erken tanının önemini bilmeyen tek bir insanımız dahi kalmayacak demiştik. Bugün ise yüzbinlerce insanımıza ulaşmanın ve birçok kanser hastasının erken teşhisle yüzünü güldürebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilinçlendirme eğitimlerimiz alanında uzman hekimlerimizin desteği ve özverili çalışmaları ile aralıksız devam etmektedir” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim