İlk olarak Çin’de görülen ve birçok ülkeye hızla yayılan Koronavirüs tehlikesi maske gibi koruyucu ürünlerin de karaborsaya düşmesine neden oldu. Denizli’de bulunan medikaller maskelerin temin edilmesi konusunda sıkıntı yaşadıkları gözlendi.

Maskelerin çok yüksek fiyatlara satıldığını ifade eden Denizlili medikal ürün satıcısı Güngör Serhat Dülger “şuanda elimizde hiç maske kalmadı. Maske teminatında ve fiyatında sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşlar maske bulmakta zorlanırken, fiyatlar kara borsada afaki boyutlarda satışa sunuldu.

Koronovirüs'ün birçok ülkeye yayılmasıyla maske karaborsaya düştü, merdiven altı üretimler arttı. Piyasayla alakası olmayan kişiler dahi maske işine girdi. Maskenin tanesini 3 liraya alıyoruz, 50’li bir paket maskeyi şuan 150 liraya alabiliyoruz. Bizde maskelerin fiyatlarından memnun değiliz. Halkı mağdur etmemek için uygun fiyata satmaya çalışıyoruz, 10 kuruş kar elde edebiliyoruz sadece. Maske eskiden medikal sektörünün sattığı üründü, artık oyuncakçılar bile maske satışı yapıyor. İnternette maske satış fiyatları 200 yi geçti.

Öte yandan, internette Koronavirüs'ten koruduğu iddia edilen pek çok maskenin fiyatlarında fahiş fiyat artışları söz konusu. Halkın endişesini, ranta ve fırsatçılığa dönüştürenlere yönelik mücadele verilmesi ve cezai yaptırımlar uygulanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

YURTDIŞINDAN KAÇAK GELİYOR

Dülger “maske bulmakta zorlanıyoruz. Hatta yurt dışından kaçak maske geldiğini duydum. Halkımızın bilinçli olması lazım. Toplu ortamlardan uzak durulması gerekiyor. Fiyatların artması değil, halkın korunması gerekli” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim