Denizli Haber - PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Raşid Aykota, obezitenin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler vererek; kilo ve obezite sebebi ile birçok hastanın öldüğünü belirterek obeziteye dikkat çekti. Obezitenin giderek yaygınlaşarak halk sağlığı sorunu haline gelmesi, tüm dünyada obezite ile mücadele çalışmalarının başlamasına neden olmuştur. 

PAÜ Hastanesi Obezite Cerrahisi sadece ülkemiz değil yurt dışı hastalarının da tedavileri ile zayıflatmaya devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Aykota  son yaptığı hastaları ile açıklamalarda bulundu;  Paris doğumlu Cezayir kökenli hastamız 27 yaşında, 101 kg olan Salima Benasla  Fransa ' dan ve 43 yaşında 111 kg.  Hollanda doğumlu Abdullah Aljundi mide küçültme ameliyatı için PAÜ ‘ye  geldiler. Ameliyat sonrası üçüncü gününde taburcu olan hastalarımız  hastanemizin ilk yabancı uyruklu obezite hastaları olup, ikisiyle de  çok keyifli bir süreç geçirdik. 

Ülkemizin son yıllarda sağlık turizmi açısından ilgi merkezi haline geldiğini söyleyen Aykota, PAÜ Hastanesinin sağlık turizmi kurumu belgesi ile az sayıda merkezlerden birisi olduğunu da bildirdi. Dönem dönem hastaları ile toplanıp bir araya gelen obezite cerrahisi çalışanları ve hasta yakınları, bu yılın son hasta destek toplantısını da geçen hafta gerçekleştirdiler. Bu toplantıların da en az cerrahi prosedür kadar önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Aykota yeni yıla sağlıklı bir şekilde girecek hastalarımız ile hep birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ve bu vesile ile tüm hastaların ve yakınlarının yeni yıllarını kutladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim