Denizli genelinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Yaşama Yol Ver” Kampanyası kapsamında bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “17 Şubat 2016 tarihinde Denizli Hüsamettin Kulaklı İlkokul’da, Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Acil Sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında, İlköğretim çağındaki çocukların bilgi seviyelerinin artırılması amacıyla tanıtım etkinliği ve eğitimleri düzenlenmeye başlanmıştır.

İlk olarak çok amaçlı salonda toplanan öğrencilere 112 personeli tarafından projeksiyon yardımı ile sunum yapılarak 112 Acil sistemi hakkında bilgi verilmiş, sunum sonunda tüm çocuklara bilgilendirici broşür ve promosyon (kalem, silgi, etiket) dağıtılarak  broşürleri evde anne, baba ve kardeşleri ile paylaşmaları istenmiştir. Bu sırada eş zamanlı olarak getirilen afişler diğer ekip çalışanı ve görevli okul müdür yardımcısı refakatinde Kızılay Kolu üyesi öğrencileri ile beraber okulda görünecek şekilde asılmıştır. Çok amaçlı salon aktivitesinden sonra öğrenciler toplu olarak okul bahçesine alınarak okul bahçesinde park eden ambulans ve ekipmanlarının nasıl kullanıldığı çocuklara görevli tarafından anlatılarak tanıtılmış, çocuklar ambulans içerisine alınarak ambulansın içini daha yakından görmeleri sağlanmıştır.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Babaoğlu, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut Düzelli ile birlikte Okul Müdürü Kadir Dabancalı’yı makamında ziyaret ederek yapılan etkinlik dolayısıyla sağlık personelimiz ve öğrencilerle buluşarak tanıtımın önemi vurgulamışlardır.

Yürütülen proje ile çocuklarımıza toplumda güvenli yaşam alışkanlığı sağlamak, acil sağlık gereksinimi durumlarını öğretmek, bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceğini öğretmek, 112 Acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının ne tür sonuçlar doğurduğunu ve bu gibi hareketlerden kaçınılması gerektiğini öğretmek amaçlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim