Eski Dostlar Grubu Karma Resim Sergisinde bulunan birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Grupta yer alan 7 yaşındaki Ekin Canpolat’ın resimleri ise, sergiyi gezenlere parmak ısırttı.

SEVİM SAY

Dört emekli öğretmen ile bir emekli bankacı ve 7 yaşında bir ilkokul öğrencisi tarafından hazırlanan “Eski Dostlar Grubu Karma Resim Sergisi” ne ilgi yoğun oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda 5-11 ekim tarihleri arasında açık kalacak olan resim sergisine Işık Erdoğan 12, Ulviye Şenol 10, Ayşe Canpolat 15, Ayşe Canpolat’ın torunu 7 yaşındaki Ekin Canpolat 10, Zarife Mersin 17 ve Elif Aktaş 12 resimle katıldı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, sanatseverler, ve Denizlili vatandaşların açılışında hazır bulunduğu sergide, birbirinden güzel yağlıboya eserler büyük beğeni topladı. Milletvekili Kazım Arslan, Mustafa Kemal Atatürk’ün “sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözleriyle sanatın bir millet için önemine vurgu yaptı. “KENDİSİ KÜÇÜK, YETENEĞİ BÜYÜK” Sergiyi gezenler, kendisi henüz ilkokul birinci sınıf öğrencisi olduğu halde resimleriyle büyük yeteneğini ortaya koyan 7 yaşındaki Ekin Canpolat’ın eserleri karşısında taktir ve hayranlıklarını gizleyemediler. Sergide resimleri yer alan Ayşe Canpolat’ın torunu olan minik Ekin, henüz 2,5 yaşındayken yaptığı resimlerle insanları şaşkınlığa uğratırken, birde resim birinciliği bulunuyor. En büyük hayalinin büyük bir ressam olmak olduğunu söyleyen Ekin “Sanat dalında ülkemi tüm dünyada en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Resim çalışmalarımı eğitimimle birlikte sürdürmek ve bu alandaki başarılarımla ülkemde ve dünyada iz bırakmak istiyorum” dedi. Ekin’in resimlerini inceleyen sanatseverler ise “kendisi küçük ama yeteneği büyük” demekten kendilerini alamadılar.