Denizli Haber - Sarayköy Belediyesi, bünyesinde gerçekleştirdiği eğitimlerle şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam ediyor.  İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile start verilen müzik kursunda enstrüman çalmak isteyen vatandaşlar gitar, keman ve bağlama öğreniyor.

Kültür Merkezi’nde branşında uzman eğitmenler tarafından birebir verilen müzik dersleri hafta sonu ve hafta içi eğitimlerine devam ediyor.

Enstrüman kurslarını ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,  derslere eşlik etti, kursiyerlere başarılar diledi.

“Amacımız sanat ile pekişmiş bir Sarayköy”

Kültür, sanat faaliyetlerine her zaman yenilerini ekleyerek devam edeceklerini aktaran Başkan Özbaş, “Pandemi döneminde ara verdiğimiz müzik kurslarımız Kültür Merkezimizde tekrar başladı. Öğrenci, genç, yaşlı, emekli kısacası 7’den 70’e yüzlerce halkımız burada keman, gitar ve bağlama kurslarına katılıyor. En büyük amacımız sanat ile pekiştirilmiş bir Sarayköy’ü buluşturmak. Tiyatro, eğitim, spor ve diğer faaliyetlerimiz devam ederken sanat faaliyetlerimizi müzik ile güçlendirmek istedik. Sarayköy her şeyin en iyisine layık… Sarayköy Belediyesi olarak kültür, sanat, eğitim faaliyetlerimiz son hız devam edecek” dedi.

Enstrüman eğitimlerini alan kursiyerler memnuniyetlerini şöyle dile getirdi:

50 yaşındaki Gülcihan Tosun, “Kızlarım bağlama çalıyordu. Bağlama çalmak benim de hep içimde bir istekti. Bu kurs sayesinde hayalimde olan ve çok istediğim bağlamayı öğreniyorum.  Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a böyle bir kurs açtığı için çok teşekkür ederim. Hocamızdan çok memnununuz arkadaşlarımız ile birlikte çok güzel öğreniyoruz.”

27 yaşındaki Kübra Taşönü, “Kuzenlerim bağlama çalarken bende çok istiyordum. Böyle bir kursun açılacağını duyunca katıldım. Kurslarımızdan çok memnunuz, çok eğlenceli geçiyor. Hocalarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

18 yaşındaki İbrahim Aksu, “Lisedeyken öğretmenim gitar öğretiyordu. Yarım kalmıştı. Belediyemizin böyle bir kurs açacağını duyunca yarım kalan eğitimimi burada tamamlamak istedim. Sarayköy’de böyle bir kursun olması çok iyi oldu. Müziğe ilgisi olmayanlarında, insanlar sokakta enstrüman ile dolaşınca ilgilerini çekiyor. Merak edip, geliyorlar.”

11 yaşındaki Bahar Çakır, “Çok sevdim burayı. Çok iyi arkadaşlar edindim. Gitar çalmak benim hayalimdi burada gerçekleştirdim. Başkanıma çok teşekkür ederim.”

9 yaşındaki Doğa Nisa Özdemir, “Hayalimdi, ablam çalıyordu. Bende çok istiyordum. Kendimi denemek için bende katılmak istedim.”

Editör: Tahir Aygün