Sarayköy’de her hafta düzenlenen tiyatro oyunları ilçe halkının yoğun katılımıyla sahneleniyor. 7’den 70’e tüm vatandaşların yoğun katılım sağladığı tiyatro oyunlarını gören Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, tiyatro kursu yaş kısıtlamasını kaldırdı.

Belediye Başkanı Özbaş, Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kursu’nun yeni dönem kayıtlarına 7’den 70’e tüm vatandaşların kayıt yaptırabileceğini açıkladı.

Sanat ile uğraşmak için yaş sınırının olmadığını aktaran Özbaş, vatandaşlara cesaret vermek için ise Mersinli Ümmiye Koçak’ı örnek gösterdi. Özbaş, “Her hafta düzenlenen tiyatro oyunlarımıza yoğun katılım gösteren vatandaşlarımız bizleri çok mutlu ediyor. 7’den 70’e herkesin bir araya geldiği tiyatro oyunlarımızda izleyici kısmı her ne kadar onlara aitse sahne de her yaş kesimdeki vatandaşlarımıza ait. O yüzden tiyatro kursumuza her yaştan vatandaşlarımızın katılmasını istiyoruz. ‘Yaşımız büyüdü artık olmaz’ diye düşünen vatandaşlarımızın olabileceğini düşünerek Mersinli Ümmiye Koçak’ı örnek göstermek istedik. Çünkü Mersin’in Arslanköy ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu ve 2 çocuk annesi olan Ümmiye Koçak, 11 tiyatro oyunu yazmış, kurduğu tiyatro topluluğu ile 500'ü aşkın kez sahneye çıkmış ve oyunlarının Türkiye'nin dört bir yanından 30 bini aşkın insana ulaştığını biliyoruz” dedi.

Başkan Özbaş, 7’den 70’e tüm vatandaşları tiyatro kursuna davet ederek kayıtların Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacağını duyurdu.

Editör: TE Bilişim