Sarayköy halkı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünü 2016 yılında nöbet beklediği aynı alanda andı. 7’den 70’e herkesin bir araya geldiği alanda kürsüye konulan 15 Temmuz anı defterine 9 yaşındaki Elfin Su Babacan’ın “Ben 9 yaşındaki bir kızım. 90 yaşında da olsam vatanımı koruyacağım” yazısı vatan sevgisinin küçük yüreklerde de ne kadar büyük olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Sarayköy’de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anmaları Sarayköy’de sabah saatlerinde başladı. Şehitlik ziyaretleri ile başlayan program öğle saatlerinde Çarşı Cami önünde tüm şehitler için yapılan lokma hayrı ile devam etti.

Akşam saatlerinde ise Sarayköy halkı 15 Temmuz 2016 günü vatanlarını korumak için Efe Meydan’ında tekrar bir araya geldi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü programı ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekranda yayınlandı. Ağalar Cami’nde okunan mevlidin ardından bütün şehitler için dua edildi.

VATAN SEVGİSİ YÜREKLERDE HEP BÜYÜK

7’den 70’e herkesin bir araya geldiği alanda kürsüye konulan 15 Temmuz anı defterine 9 yaşındaki Elfin Su Babacan’ın yazdığı “Ben 9 yaşındaki bir kızım. 90 yaşında da olsam vatanımı koruyacağım” yazısı küçük yüreklerde atan vatan sevgisinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Programda konuşma yapan Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, “Bu güzel akşamda, bu güzel birliktelikte 3 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başına gelmiş en büyük felaketlerinden birinin yıl dönümünü anmak için toplandık. Tam 251 şehit verdik o gün. 251 baba, anne, kardeş, evlat, polis, asker, memur, işçi, vatandaş. Bunların hepsinin ailesi vardı. Onlarda bugün bizim aramızda olabilirlerdi. Ama o 251 şehidimiz, 2193 gazimizin sayesinde bugün biz çoluk, çocuk bu meydanda toplanabildik. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü anma fırsatımız oldu. Ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun. Bizim hatalardan ders almamız lazım. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Allah akıl vermiş bu aklımızı kullanalım. Dinimizi de kendimiz öğrenelim, siyaseti de kendi aklımızla yapalım. Hiçbir cemaate, hiçbir siyasi organizasyona, hiçbir kişiye, hiçbir kuruma aklımızı emanet etmeyelim. Biz aklımızı kullanacağız, aklımızı kimseye emanet etmeyeceğiz. Çocuklarımızı da bilimle, fenle, akılla yetiştireceğiz. Bizim kahramanlığımız, cesaretimiz, milli birlik ve beraberliğimiz kötü günde ortaya çıkmasın 365 gün, 7 yıl, 700 yıl hep hayatta olsun. Hep yaşam damarlarımızda enerji aksın. Hep başımıza kötü bir olay gelmesini beklemeyelim. Beklemeyelim ki o kahramanlık içimizde yaşasın göstermeye ihtiyaç kalmasın” dedi.

15 Temmuz’un 3. Yıl dönümünde duygu ve düşüncelerini dile getiren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necat Özbaş, “Bu meydanda aynı bu güzel kalabalık ile beraber 15 Temmuz 2016’da ellerimizde Türk bayraklarımızla yüzyılın en alçak, en hain FETÖ darbe girişimine karşı hep birlikte Efe Meydanı’na toplanmıştık. Aynı heyecanı, aynı coşkuyu 3 yıl sonrada olsa burada siz hemşehrilerimiz ile beraber yaşamaktan hem gurur hem onur duyuyorum. Biz Efe Meydanı’na geldiğimizde gençlerimiz, Sarayköy’ü yurt edinmiş, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden gelmiş tüm hemşehrilerimiz ile ellerimizde bayrakla bu meydanda buluştuğumuzda inanın o gün aynı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nda, TBMM’de, Külliye’nin önünde canlarını feda etmiş şehitlerimiz gibi şehit olmaya gelmiştik. ‘Ben şehit olurum, gazi de

kalırım’ diye gelmiş Sarayköylü hemşehrilerimiz ile beraber tüm dünyaya vatan aşkımızı haykırmıştık. Tam 100 yıl önce 24 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Şükrü Efendi, Emin Aslan Tokat ve heyetiyle beraber İzmir’den gelen Yunan işgaline karşı dik duran ecdadımızın torunları olarak bizler o gün eğer üzerimize tanklar gelseydi, silahlar ateşlenseydi Sarayköylü kardeşlerimizle canlarımızı siper etmek için bu meydanlara toplanmıştık. Ülkemizin bağımsızlığına ve demokrasisine sağcısıyla, solcusuyla, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle tüm zenginliklerimiz ile bu gemide beraber yaşadığımızı hiç unutmadan birbirimize sarılarak geleceğe doğru güzel adımlarla yaşayacağız. Bu duygu ve düşünceyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program saat 00.13’te okunan selanın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim