Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Yükseköğretim Kurumuna yerleşmeye hak kazanan adayların şahsen veya elektronik kayıt (e-kayıt) üzerinden kayıt işlemlerini yaptırabilmesi kararı alınmıştı.

Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü kazanan öğrenciler sağlık raporu teslimi yapacağından olayı şahsen, Elektrik ve Enerji Bölümü kazanan öğrenciler ise e-kayıt üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor.

SARAYKÖY BELEDİYESİ, HİZMETLERİYLE PAÜ SARAYKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN YANINDA

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın girişimleriyle öğrencilerin kendi kampusunda eğitimlerini sürdürmeleri için Belediye tarafından PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni binası inşa edilerek eğitime kavuşturulmuştu.

Binayı yaptıktan sonra da hizmetlerini sürdüren Sarayköy Belediyesi, kayıt sırasında ilçeye gelen öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. PAÜ Sarayköy MYO bahçesinde Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan masada okullarını görmeye gelen öğrencilere ve ailelerine kek, meyve suyu, su ikramında bulunuldu. Kolonya ve maske de verildi.

Belediye ekipleri öğrenci ve velilere Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın şahsi telefon numarasının yer altığı kartvizitleri dağıtarak konaklama veya ilçe ile ilgili ihtiyaç duydukları her konuda Başkan Bey’i rahatlıkla arayabileceklerini söyledi.

PAÜ Sarayköy MYO’nun akademik ve idari personeli de öğrencileri karşılayarak okul hakkında bilgi paylaştı, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaba kavuşturdu.

Eğitimin hizmetkârı olacaklarını belirten Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Geleceğe bizi taşıyacak en önemli konulardan birisi eğitim. 2014 yılından bu yana eğitime olan hizmetlerimizi her sene arttırarak devam ettiriyoruz. İlçemizin Efe Meydanı’nda bulunan 3 katlı bir binada eğitim veren PAÜ Sarayköy MYO’yu 2019 yılında belediyemiz tarafından inşa edilen yeni binasına kavuşturduk. En gurur verici hamlelerimizden birisi oldu. İlçemize öğrenci olarak gelen kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Her sorunlarında yanlarında olmaya çalıştık. Bu yılda ilçemizde eğitim yapmayı tercih eden kardeşlerimize geçen yıllarda olduğu gibi ‘Hoş geldin’ diyerek ekiplerimiz tarafından kartvizitlerimizi dağıttık. Sorularında veya taleplerinde beni aramaları beni çok mutlu edecek. Eğitimlerinde basamak atlamak için ilçemizi tercih eden kardeşlerimizi zorlanarak değil, rahat bir şekilde ilçemize alıştırmak isteriz” dedi.

Editör: TE Bilişim