Denizli Haber - Basının, demokrasinin önemli unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özbaş, “Dördüncü kuvvet olarak bilinen basının gücü tartışılamaz” dedi.

Başkan Özbaş, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazeteciliğe fiilen emek veren, derdini ve sıkıntısını çeken, gece gündüz demeden haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın günüdür. Her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa etmektedirler.

Bu güzide mesleği ve basın camiasını toplum olarak her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz. Günümüzün en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır.

Halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Dördüncü kuvvet olarak bilinen basının gücü tartışılmaz.

Zorlu geçen pandemi sürecindeki çalışmalarda da basının ne kadar etkili olduğuna bir kez daha şahit olduk. Yapılan uygulamaları, ilerleyişi, çalışmaları yayımlamaları geç kalınmadan kamuoyunun bilgilenmesini sağladı.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın camiasının’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim