Korona virüs vakalarının artarak devam ettiği ve iki yüzden fazla kişinin evde karantina altına alındığı ilçede meydana gelen olay, vaka sayılarının artmasında yetkililerinde ihmallerinin ortaya koydu. Test sonuçları pozitif çıktıktan sonra evde karantinaya alınan Osman Er, eşi ve 11 yaşındaki kızının başına gelen olay ihmaller zincirini meydana getirdi.

İddiaya göre geçtiğimiz Cumartesi günü pozitif çıkan ve evde karantinada bulunan Osman Er’in 11 yaşındaki kızı korona virüs belirtileri göstermeye başladı. 112 Acil Servis ekiplerini arayan aile kızlarının durumlarını anlatarak karantinada olduklarını ve çıkamayacaklarını ifade ederek ambulans talep etti. Yetkililer aileye çocuklarını kendi imkanlarıyla hastaneye getirmeleri gerektiğini söylediğini bildirdi. Bunun üzerine kız ve annesi evden çıkarak Sarayköy Devlet Hastanesine ulaştı. Bura da yetkililer kızın belirti göstermesi üzerine aileye Denizli Devlet Hastanesine gitmeleri söylendi. Anne araçları olmadığını ifade etti, kızın ateşinin 38’e yükselmesinin ardından ambulansla Denizli Devlet Hastanesine götürülen kızın sıkıntıları orada da devam etti.

KENDİ İMKANLARINIZLA GERİ DÖNÜN

Denizli Devlet Hastanesinde küçük kıza korona virüs testi uygulandı. Kız ve annesine evlerine dönmeleri gerektiği kendilerine test sonucunun haber verileceği söylendi. Anne ambulans ile dönmeyi beklerken yetkililerden aldığı cevapla şoka uğradı. Hastane yetkilileri anneye kızını kendi imkanlarıyla götürmesi gerektiğini kızın test sonuçları belli olmadığı için ambulans veremeyeceklerini ifade etti. Anne önce Denizli şehir içi minibüsleri ile otogara geldi. Ardından otogardan Sarayköy minibüs ile kendi evine ulaştı. Olayın yaşandığı gecenin ertesi günü kız çocuğunun pozitif olduğu bilgisi geldi. Kız çocuğu ile toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların kimler olduğu ve durumu ise bilinmiyor.

POLİSLER CEZA YAZMAK İÇİN EVE GELDİ

Anne ve kızı hastanenin ambulans vermeyip kendiniz gelin demesi üzerine dışarı çıkmasının ardından kadını ve kızını gören komşuları karantinayı ihlal ettikleri için hemen polise haber verdi. Anne ve kızın Denizli’ye ulaştığı dakikalarda eve gelen polisler ile yaşadığı diyaloğu anlatan Osman Er’e “Bir hışımla ellerinde evraklar eve geldiler. Ne yiyip içiyorsunuz diye sormayan komşularımız bu konuda bize karşı duyarsız kalmamış ihbar etmişler.   Polislerde bana eşini Pazar yerinde görmüşler eve geldi mi karantina ihlalinden ceza yazacağız” dedi. Bende eşimin kızımla birlikte hastaneye gittiğini söyledim bana inanmadılar hastaneyi aradılar hemşirelerle görüştüler. Sağ olsun Cumhuriyet Mahallesi muhtarımız araya girdi polisler ile konuşup durumu izah etti ve gittiler” dedi.

EŞİMDE BELİRTİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Osman Er ve kızının test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından eşinin de dün itibariyle koku alma sorunu yaşadığını ve bazı korona virüs belirtileri gösterdiğini ifade eden Osman Er, kızla beraber kendinde test yaptır dedim ama hastanede sadece kızıma test yapmışlar. Eşimin bizim ile  aynı evde yaşayıp negatif olması mümkün değil. Yetkililere sesleniyorum. Karantinaya aldığınız kişileri kaderine terk etmeyin. Hem evlerinde hem hastanelerde ilgilenin” dedi.

BABA  İLK KEZ SARAYKOY.COM.TR’YE KONUŞTU

Yaşadıkları bu sağlık skandalını ilk kez saraykoy.com.tr haber sitesine anlatan Osman Er, yetkililerden ve diğer vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.

kaynak saraykoy.com.tr

Editör: TE Bilişim